Mercedes-Benz W210 -96

Koritöitä

Väyrysen ovet olivat sen verran jo kukkaa täynnä, että piti niitä hieman fiksata. Ovista purettiin listat ja tiivisteet, jonka jälkeen niiden ruostekohdat hiekkapuhallettiin. Tämän jälkeen pintapellin ruostekohdat täytettiin koritinalla, ja viimeisen pakkelisilauksen jälkeen maalattiin ikkunakarmeihin asti ruiskulla. Pikafiksaus, minkä odotettu kestoikä noin pari vuotta...

Lattian hitsaus

Vuorossa alustan putkien kannattimen päälle tulleen reiän paikkaus.

ABS-järjestelmän vianhaku

(Lisää juttua täällä, ja täällä)

Käsijarrun merkkivalon puuttumisesta tämä juttu lähti liikkeelle... Mittariston kun käytti irti (polttimo oli tietysti ehjä...) niin tämän jälkeen löytyi tuo merkkivalo - tosin parin bonusvalon kanssa. Testatessa huomattiin, että jarrut menivät iloisesti lukkoon, eli merkkivalot olivat ainakin oikeassa.

Useamman päivän tutkimusten jälkeen viaksi osoittautui ABS-järjestelmän ohjainyksikkö, joka ei toiminut kuten piti. Uusi purkuosa käytiin merkkiliikkeessä koodauttamassa ja asennettiin paikalleen. Tämän jälkeen auto toimi normaalisti, ja aiemmin kuollut vakionopeudensäädinkin heräsi henkiin. Noh, tulipahan järjestelmä ainakin tutuksi tutkiskellessa.

CD-vaihtajan korjaus

Autossa oli alkuperäinen kuuden levyn vaihtaja takaluukussa (Becker, ilmeisestikin Sonyn tekemä), mutta täysin mykkä.

Ei muuta kuin mötikkä purkuun ja tutkimaan. Ilmeni että laitteen piirilevylle oli päässyt vettä pidemmän aikaa, ja toisen nurkan juotokset sekä piirilevyn johdepinnat olivat hapettuneet käytännössä pois. Hieman kolvailua ja laite heräsi henkiin.

Yleistä juttua ja kokemuksia

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: