205:n TU3 -moottorin kansiremonttia

(Lisää juttua täällä)

TU3M -moottorin kantta tuli pariinkin otteeseen irroiteltua: Ensimmäisellä kerralla vaihdettiin kannentiiviste (öljyt ja vedet sekaisin), ja toisella kertaa otettiin korjaus uusintana, koska venttiilivarsien tiivisteet eivät tahtoneet pysyä paikoillansa.

Mutta vippaskonsteilla tuo ongelma korjaantui: Pienoishiomakoneella ajettiin ohjureiden päihin pieni ura, ja tiivisteet painettiin liiman kanssa paikoilleen. Ovat sen jälkeen kestäneet jo useita kymmeniä tuhansia kilometrejä.

Kansityöt eivät sinällään eroa perinteisestä märillä sylinteriputkilla olevista moottoreista paljoakaan, toki muutama asia on otettava huomioon:

Jakopää ajoitetaan ja lukitaan seuraavasti: Nokka-akselin rattaan kehällä on reikä, johon työnnetään 8mm pultti. Kannessa on klo 3:n kohdalla vastaavassa kohdassa kolo, johon pultti työnnetään. Yläpää on nyt lukittu ja ajoitettu.

Kampiakselin ajoittaminen tapahtuu noin 5-6mm. pultilla tai tapilla vauhtipyörä lukitsemalla. Alla olevassa kuvassa on merkittynä tapin paikka. Jätä kampiakselin lukitus paikoilleen koko remontin ajaksi, näin et tule vahingossa pyörittäneeksi kampiakselia, ja mahdollisesti irroittamaan sylinteriputkia paikoiltaan.


Kuvassa mekittynä lukintareiän sijainti

Kannen pultit ovat venyviä, joten on syytä vaihtaa myös ne samalla.

Imusarja kannattaa irroittaa koko pakettina, varsinkin jos autossa on polttoaineen suihkutusjärjestelmä.

Kun moottori on jälleen kasattuna ja on nesteiden täytön aika, huomioi ilmaus:

  • Jäähdytin kannattaa täyttää ensin: Lukkopellissä on sivuilla kaksi reikää, joista toisessa on jäähdyttimen korkki. Korkki on metallia ja siinä on keskellä pultin kannan näköinen kohouma. Kierrä korkki auki ja lisää neste.
  • Hyvä idea on tehdä vanhasta muovisesta virvoitusjuomapullosta suppilo, jolla jäähdytin täytetään: Leikkaa pullon pohja pois, ja kierrä suuosan kierteisiin esim. maalarin teippiä että saat tiiviin liitoksen jäähdyttimen suuhun. Suppiloa käytettäessä nestepinta on moottoria korkeammalla, joten ilmakuplat poistunevat paremmin.
  • Moottoritilassa on kaksi ilmausruuvia, jotka tulee kiertää auki nestettä lisättäessä ja muutaman kerran moottorin käydessä: Moottorin kannessa on edestä päin katsottuna oikeassa etureunassa 6mm kuusiokoloruuvi. Toinen ilmausruuvi on lämmityslaitteelle menevän letkun T-haarassa (ao. kuvassa ympyröitynä).


Kuvassa merkittynä toinen ilmausnipoista


Koneistettu kansi valmiina asennukseen

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: