Varkaiden jälkien korjausta 205:ssa

Tulipa tuossa eräs monelle varmasti tuttu tapaus eteen, nimittäin yölliset vieraat parkkipaikalla... Tässä tapauksessa uhrina oli ollut muiden alueiden autojen mukana myös tämä Peugeot.

Autoon oli yritetty murtautua ensin särkemällä kuljettajan oven lukko. Lukkopesän olivat saaneet hajotettua, mutta ilmeisesti jonkin sähellyksen ansiosta oven sisäinen lukituslaite oli jumiutunut niin, ettei sitä enää saanut edes sisältä käsin auki.

Varkaat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan olivat jatkaneet apukuljettajan puolelta. Tämän puolen olivatkin saaneet auki, ja päässeet autoon sisälle, minkä jälkeen olivat repineet ohjauspylvään alamuovit säpäleiksi ja yrittäneet saada auton johdoista käyntiin. Tosin sen pidemmälle eivät olleet edenneet...

Autosta ei kuuleman mukaan oltu varastettu mitään, mutta vahinkoa oltiin saatu aikaan: Kuljettajan ovi ei toiminut ollenkaan, ovien lukkosylinterit murskattu, ohjauspylvään muovit särjetty ja virtalukon johdot revitty niin, että ihme ettei ollut syttynyt tuleen...

Haasteena tässä tapauksessa oli tuo kuljettajan puoleinen ovi, joka ei siis avautunut sisältä saati ulkoa. Oven verhouslevyn irroittaminen ehjänä oli myös varsin mielenkiintoista, tosin istuinta ei tarvinnut sentään irroittaa, vaan ruuvit sai irti nivelvarsin mutkittelemalla.

Kun ovi saatiin lopulta auki, päästiin tutkimaan itse vikaa: Lukkolaitteessa oli pienen pieni lirpake taipunut, tämä esti oven salvan avaavan vivun kytkeytymisen.

Kun vika oli selvinnyt, päästiin kasaamaan. Homman yksinkertaisin vaihe, mikä oli lähinnä ruuvaamista.

Virtalukko piti myös avata ja tarkistaa. Ja hyvä niin, sillä siellä olivatkin johdot kuoriutuneet, ja osittain jo oikosulussa... Uutta johtosarjaa vain peliin, tosin tähän malliin ei erikseen saa johtosarjaa, vaan on ostettava koko virtalukko. Tosin hinta on esim. Motonetissa suht edukas.

Vinkki:

Virtalukon saat irroitettua näin: Kurota sormin virtalukon kehyksen päälle, sieltä löytyy 7mm pultti. Irroita pultti, ja käännä virta-avain 1-2 asentojen väliin (nuolen kohdalle). Paina virtalukon kehyksen alaosassa olevat nastat sisään esim. ruuvimeisselillä, ja vedä lukkopaketti ulos.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: