Tercel, case 2: Elvytys

Toinen kunnostamani Tercel. Ex-äitipuolen auto, jolle oli aluksi tarkoitus tehdä lähinnä pintafiksaus. Tosin hommahan niinsanotusti "lähti lapasista": Kun hitsaukset etenivät, aina jostain löytyi lisää paikattavaa. Loppupeleissä olisi apuun hankitusta varaosa-autostakin saanut helpommalla kulkupelin, mutta ken leikkiin lähtee - se leikin kestäköön.

Auto purettiin osiin, ruosteiset ja vähänkin epäilyttävät kohdat hiekkapuhallettiin, ruostekohdat leikattiin pois ja tilalle hitsattiin uutta peltiä. Hitsausjäljet hiottiin ja hiekkapuhallettiin, minkä jälkeen paikkoihin sipaistiin ruiskulla sinkkipohjuste, maalia, öljyä, kotelosuojaa ja viimeisenä silauksena alustamassa - ruiskulla tottakai.

Pintapellit - kuten konepelti ja ovet - otettiin varaosa-autosta. Tosin tämä kyseinen varaosa-auto oli ylimaalattu jollakin vasaralakan tyylisellä maalilla, joten ensiksi jouduttiin pinnat ajamaan pellille. Ruostepaikat leikattiin pois, ja tilalle hitsattiin uutta. Kuoppakohdat ja saumat täytettiin koritinalla, jonka jälkeen hillitty paklaus, happomaali, pohjamaali, värimassa ja paljon lakkaa päälle.

Kunnostuksiin meni sivutoimena tehtynä noin vuosi aikaa, ja tarvikkeisiin 1390 €.

Täältä löytyy kuvia tapahtuneesta.


Kuva valmiista projektista

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: