Nakutuksen korjaus

Autossa vaivasi myös outo nakutus, mikä oirehti tasaisen satunnaisesti. Oli ikään kuin joku olisi pudottanut kourallisen kuulia laminaattilattialle aina kun ajoi pintakaasulla tai juuri sillä kaasun osa-alueella missä kaasutin vaihtaa normaalimoodista tehokäyntiin.

Ei muuta kuin ajoituslampulla seuraamaan sytytystä - josko sieltä löytyisi oireeseen selitystä. Ja löytyihän sieltä. Ensinnäkin perusajoitus oli aivan liian aikaisella, mutta varsinainen oire oli se, ettei ennakko muuttunut mitenkään kierroksia nostettaessa kun alipainesäätimet olivat poiskytkettynä. Virranjakajasta löytyikin itse vika, keskipakosäätimen akseli oli täysin jumissa. Tämän toteaa helposti tarraamalla pyörijästä kiinni ja vääntämällä myötä- sekä vastapäivään => Pyörijän tulisi liikkua jousivoiman antaessa periksi toiseen suuntaan. Tässä tapauksessa pyörijä kyllä liikahti, mutta jumiutui sitten ääriasentoonsa.

Joten, jakaja irti autosta ja purku, jonka jälkeen voitiin irroitusaineilla liotella akselia ja väännella akseliin eloa. Kun akseli liikkuu tahmaamatta ja muutenkin kaikki ennakonsäätimien painot sekä jouset ovat ehjiä, voidaan jakaja laittaa nippuun ja moottorin kylkeen takaisin. 2E:ssä jakajan akseli voi mennä ainoastaan joko oikein tai 180 astetta väärin. Asennusta helpottaa se, että pyörittää kampiakselia kunnes sytytyksen ajoitusmerkki on 0-kohdassaan. Sitten vain virranjakajan pyörijä osoittamaan kannen 1. sytytystulpan johtoliitokseen ja jakaja paikoilleen.

Hävisi nakuttelut!

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: