Webasto AT2000

ilmalämmittimen huolto

Yleiskuva (johtosarja irroitettuna)

Kyseinen esimerkkilaite oireili siten, että yritti lähteä käyntiin pariin kertaan, mutta kun liekki ei syttynyt meni lämmitin vikatilaan. Lämmittimen pakoputkesta tuli harmaata savua (lämmennyttä - mutta ei syttynyttä dieselpolttoainetta.)

Ensin tarkistetaan ne oleellisemmat: Onko tankissa tarpeeksi polttoainetta? Onko pakoputki tai paloilmaputki (auton korin ulkopuolella) kenties tukkeutunut? Sulakkeet?


Korin ulkopuoliset osat - ja lytyssä oleva paloilmaletku...

 Tässä tapauksessa paloilmaputki näytti olleen lytyssä, joten yksi syy löytyikin jo. Polttoainetta laite tuntui saavan - siitä kieli polttoainepumpun tikitys, sekä havaittava savu (mikäli pumppu ei tikitä, kannattaa tarkistaa pumpulle tuleva sähköliitin sekä lämpörajoitin). Savusta voi päätellä myös, että hehkutulppa kuumenee - muutenhan harmaata savua ei olisi putkesta tullut. Putki itsessään oli paksun karstakerroksen kattama, joten katsottiin aiheelliseksi avata laite ja puhdistaa palopesä karstasta.

Webasto otettiin kuitenkin irti tarkempia tutkimuksia varten. Irroitus tapahtuu irroittamalla korin ulkopuoliset osat (pakoputki, paloilmaputki, polttoainepumpun sähköjohdin, polttoaineletku [polttoainetta ei tulisi vuotaa polttoainepumpun jälkeen. Jos näin kuitenkin tekee, on mitä luultavimmin pumpussa oleva sulkuventtiili viallinen => uusi pumppu]). Itse laite on kiinni neljällä 10mm kannalla olevalla vaarnaruuvilla & muttereilla. Korin sisäpuolella on vielä käyttöpanelille/ajastimelle menevä johtonippu, tämän saa pois sähköliitoksesta tai purkamalla Webaston musta päälikuori(poista ritilät päädyistä ja lonkota ruuvimeisselillä kuoret irti toisistaan), ja sen alta löytyykin johtosarjan irroitettava liitos.


Webasto ilman päälikuoria

Laitteen komponentit pystyy tutkimaan toki paikallaankin, kunhan poistaa kuorien yläosan. Komponenttien sähköliittimet ovat tasaisessa rivissä puhaltimen kuoren päällä:
Violetti       Musta                    Ruskea         Keltainen        Sininen
Puhallin      Polttoainepumppu   Liekkivahti   Hehkutulppa   Lämpörajoitin

Komponenttien tarkistus:

Hehkutulppa: Johtojen välinen vastus 25°C:ssa 0.32-0.36 ohm (12V)
Liekkivahti: Johtojen välinen vastus kylmänä 2.6-3.4 ohm, kuumennettuna (800-1000°C, punahehku) 12-15 ohm
Lämpörajoitin: Johtojen välillä kontakti kun normaalilämmössä.

Karstojen puhdistamista varten laitetta piti purkaa vielä lisää. Kuorien alaosa pois (korin kiinnityslaipan kumi tulee poistaa, jos ei se sitten jäänyt autoon), ja itse paketti onkin näkösällä. Seuraavaksi irroitetaan puhallinyksikkö: Irroitetaan sinijohtoinen (lämpösuoja), keltajohtoinen (hehku), sekä ruskeajohtoinen (liekkivahti) liitin liitosrivistä ja vapautetaan johdot johtopidikkeestä. Puhallinyksikön ruuvit irti, ei kuitenkaan tuota mustaa osaa vaan ruuvit mitkä pitävät sitä seuraavaa väliä yhdessä (viisi ristipääruuvia). Laite menee nyt kahtia.


Palopuolisko avattu esille

Irroitetaan johtojenpidin (kaksi ristipääruuvia) ja painetaan johtojen läpiviennit irti sisäpuolelle. Irroitetaan liekkivahti, lähtee kun vääntää johdonpidikkeen auki - ehkä hieman joutuu tongeilla varovasti pyörittelemään auki. Palopesä lähtee avautumaan kun irroittaa laipasta loput kaksi ruuvia, ja varovasti lähtee nitkuttelemaan auki varoen polttoaineputkea.


Webaston palopesän osat: Poltin (vas.) ja paloputki. Nokeentuneet huomattavasti

Palopesä koostuu kahdesta osasta: Ensimmäinen osa on itse poltin, ja toinen osa on ns. palopesä. Poltinosan sisällä on metallisieni, johon liittyvät polttoaineputki, hehkutulppa (irtoaa löysäämällä ristipääruuvi, karsta voi jumittaa tuon tiukkaan) sekä liekkivahti. Palopesän ja lämmönvaihtimen välissä on tiiviste mikä tulee aina vaihtaa. Tässä tapauksessa tiiviste oli osittain murtunut, mikä myös lienee aiheuttanut oireita.

Kaikki osat puhdistettiin karstasta ensin mekaanisesti, minkä jälkeen puhdistusta jatkettiin liuotinainein. Lopuksi poltin kuumennettiin kaasuliekillä orastavan punahehkuiseksi. Osissa ei havaittu halkeamia tai epämuodostumia, joten laite kasattiin uusin tiivistein. Lämmönvaihdin muuten suositellaan vaihdettavaksi 10 vuoden välein.


Lämmönvaihdin, jossa huomattava karstakerros sekä hajonnut tiiviste


Uusi tiivistesarja. Tiivistesarjan varaosanumero on 82302A

Kasaus tapahtuu huolellisesti seuraavin huomioin: Hehkutulpan johdot tulee osoittaa lämmönvaihdinta kohti. Polttimen päädyssä oleva ulkoreikä tulee rassata puhtaaksi. Liekinvahdin johto tulee vetää polttoaineputken alapuolelta.


Poltinosa sivulta

Mikäli webasto ei näytä elonmerkkejä, on se luultavasti lukkiutunut. Lukituksen poisto tapahtuu seuraavasti: Laitteen sulake (ei siis kellon) irti n. 5 sekunniksi. Laite kytketään päälle. Irroitetaan sulake uudestaan n. 5 sekunniksi.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: