Lasinpesurin kunnostus,
Saab 900 (1994-1998)

Pissapojan heikko toiminta lienee eräs tämän mallisarjan tyypivikoja. Nestettä tulee lasille heikosti — jos ollenkaan, tai säiliö tyhjenee itsekseen. Yleensä ongelman syynä ovat letkuihin asennetut "takaiskuventtiilit" (tässä tapauksessa paineventtiilit), sekä roskat järjestelmässä, mikä tosin on yleinen syy merkistä riippumatta.

Oireita on paras lähteä etsimään helpoimmasta pääst䠗 luonnollisesti. Kuuluuko moottorin surina, kun pesulaitetta yritetään käyttää? Mikäli ei, kannattaa tarkistaa sulake. Jos sulake on ehjä - tai se palaa välittömästi, on syyllistä loogista etsiä itse pumpun moottorista.

Jos taasen pumppu kuulostaa toimivan, tarkistetaan letkuissa olevat paineventtiilit: Paineventtiilit ovat letkujen välissä olevat muoviset "mokkulat", joita löytyy moottoritilasta kuljettajan puoleisen lokasuojan vierestä (akun vieressä), konepellistä joko yksi T-haarainen, tai kaksi suuttimien läheltä, sekä etupuskurin takaa kuljettajan puoleisen ajovalon läheltä (irroita maski pois edestä). Nämä venttiilit usein vuotavat päistään olevasta reiästä. Tarvikeliikkeistä saa uusia suht edullisesti.

Vikana voi olla myös roskat järjestelmässä: Roska voi tukkia joko pumpun, nuo paineventtiilit, tai yleisimmin nuo laseille vettä sylkevät suuttimet. Irroita letku mieluusti pesurin pumpusta, sekä suuttimelta ja puhalla puhtaaksi. Suuttimet saa avattua ohuella nuppineulalla, ja paineilmalla. Tässä tapauksessa viisasta on myös irroittaa ja tyhjentää pesunestesäiliö — tuskin lienee ainoa roska järjestelmässä. Roska voi olla myös pumpussa olevassa ohjausventtiilissä, Saabissa kun on sama pumppu myös takalasille - sitä vain pyöritetään toiseen suuntaan kääntämällä virran napaisuus.

Saabin tapauksessa nestesäiliö on sijoitettu kuljettajan puoleisen etulokasuojan sisälle, joten huoltotoimenpiteet alkavat auton ylösnostolla (muista työturvallisuus, eli kunnon pukit alle), renkaan irroituksella, sekä kurasuojan irroituksella. Kurasuoja on kiinni 10 mm kannalla olevilla ruuveilla (roiskeläppä), sekä muovimuttereilla, 8mm kannalla olevilla ruuveilla (viimasuoja), sekä kahdella painonastalla (joustintuen molemmin puolin, paina varoen nastan keskiosa sisään ja kampea nasta irti).


Näkymä, kun kurasuojus on irroitettu

Merkitse letkujen sijainnit, ota ämpäri alle, ja irroita letkut. Anna nesteen valua ämpäriin. Irroita sähköliitin. Irroita säiliön täyttöputki (poista yläosan kiinnitysruuvi, irroita konepellin avausvaijeri täyttöputkesta, vedä putki irti), sekä sen alapuolella oleva kiristysrengas. Irroita säiliötä kiinni pitävät ruuvit (yksi pumpun vieressä, toinen säiliön alla puskurin takana, ao. kuva).


Säiliön toinen kiinnitysruuvi, kuvattu alhaalta päin

Puhdista säiliö. Samalla kertaa kannattaa vaihtaa myös pumppu: Tarvikeliikkeessä kyseinen osa maksaa noin 20€ ja menee samalla työllä paikalleen: Pumppu irtoaa nostamalla, ja asettuu takaisin painamalla.

Kun säiliö on taas paikoillaan, tankkaa se n. 1/4 täyteen (n. reilun pumpun tasoon), ja koekäytä. Jos neste virtaa väärään paikkaan, tarkista letkujen paikat. Tosin jos vaihdoit pumpun uuteen, voi sen napaisuus olla toisinpäin aiempaan verraten: Älä vaihda letkujen paikkaa, vaan vaihda liittimen johdot toisin päin: Metallinen liitin irtoaa pesästä työntämällä kapea ruuvimeisseli metalliliittimen selän "ulkopuolelle" ja varoen vetämällä johdosta.


Letkujen sijainnit


Pesurin johtoliitin

Tarkista vielä kaikkien pesulaitteiden toiminta. Tarvittaessa suihkun kulmaa voi säätää nuppineulalla kääntämällä suuttimessa olevaa/olevia suutinkuulaa/kuulia. Kasaa loput osat päinvastaisessa järjestyksessä.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: