Tuulilasin pyyhkimien korjaus, parkkiasennon metsästys

Rover 25

Jos tuulilasin pyyhkimet pysähtelevät keskelle lasia - oli kyseessä sitten tihkupyyhintä tai kertapyyhkäisy - on ongelmana mitä todennäköisemmin ns. kotiinpaluutoiminnan vika. Esimerkiksi kun pyyhkijöille annetaan käyttökäsky, syötetään virtaa suoraan pyyhkijöiden ajomoottorille.  Kun pyyhkijät lähtevät matkaan, keskeytetään suoran virran tarjonta ja pyyhkijät liikkuvat lopun liikeratansa ns. kotiinpaluukytkennän tarjoaman sähkön avulla takaisin lähtöpaikkaansa. Tämä lähtöpaikka (ns. kotipaikka) on määritelty pyyhkijän moottorin sisäiselle hammaspyörälle, jolla on siis oma virtakytkentänsä. Mikäli tämä oma virtapiiri vioittuu, eivät pyyhkijät enää osaa palata lähtöpaikkaansa ja joko jäävät toimintaan jatkuvasti, tai sitten pysähtyvät kun suoran sähkön tarjonta loppuu.

Eri automalleilla on omat sovellutuksensa tästä kytkennästä, mutta pääperiaate on kaikissa sama. Tässä tapauksessa tarkastelemme Roverin kytkentää, jossa oireina oli pyyhkijöiden pysähtely keskelle lasia sekä tihkuasennossa että kertapyyhkäisyasennossa:

Ensiksi merkitään pyyhkimien paikka tuulilasilla esim. maalarinteipillä pyyhkimien sulkien yläpuolelle. Avataan konepelti, jonka jälkeen irroitetaan pyyhkimien varret:


Irroitetaan pyyhkijät, tässä tapauksessa 13mm mutteri

 Kun varret ovat irti, irroitetaan niiden alla kulkeva lämmityslaitteen ilmanoton ritilä:


Irroita ruuvien suojatulpat kapeakärkisellä ruuvimeisselillä. Varo, ettei muovitulppa ponnahda karkuun.


Ruuvaa irti tulpan alta paljastuva ristipääruuvi


Irroita konepellin takatiivisteen alta löytyvät kiinnikkeet esim. lonkottamalla leveällä ruuvimeisselillä.

 Ritilän alta paljastuvat tuulilasinpyyhkimien käyttövarret. Irroita pyyhkimen moottorista käyttövarsi esim. leveällä ruuvimeisselillä lonkottaen. Nyt voidaankin irroittaa pyyhkimien moottori:


Irroita kaksi ylintä kiinnitysruuvia. Alhaalla on vielä yksi ruuvi, mutta sitä ei tarvitse välttämättä irroittaa; moottori nousee pois hahlostaan kyllä.

Irroita vielä moottorin sähköjohdin. Nyt kun moottori on käsissä, voidaan tarkastella sitä lähemmin. Kiinnitetään moottori esim. akselistaan ruuvipenkkiin, näin on käsittely helpompaa.


Moottorin kyljessä on laakeampi, alumiinilevyllä peitetty alue, johon menee muutama johdin. Tämän levyn alta löytyy hammaspyörästö sekä etsimämme parkkiinajopiiri.

Moottorin kyljessä on laakeampi, alumiini- tai peltilevyllä peitetty alue; tämä paikka pitää sisällään hammaspyörästön sekä tämän parkkiinajopiirin. Yleensä tämä levy on ruuveilla kiinni, mutta tässä tapauksessa se on niitattu kiinni. Avataan levy (tässä tapauksessa poraamalla niitit pois), ja alta paljastuu huomiota kaipaavat osat:


Peitelevyn takaa paljastuu ns. parkkiinajopiirin johtimet. Huomaa yhden johtimen erilaisuus

Nuo metallijohtimet näyttelevät tärkeää roolia pyyhkimien kotimuistissa. Johtimet vastaavat hammaspyörän pöytäosassa oleviin metallikontakteihin, joihin on merkitty pysähdyspaikka. Tässä tapauksessa yksi metallijohtimista oli kulunut poikki niin pahoin, että sen kärki oli hävinnyt. Mikäli kärjet ovat vielä ehjät, voi niitä varovasti taivuttaa ylöspäin jolloin ne saavat taas kontaktia.

Tässä tapauksessa tarvittiin tosin jo lisää metallia. Metallin tulisi mielellään olla kovaa kuparia, jotkut ovat paikanneet johtimen juottamalla paksusta sähköjohdosta paksun metallisäikeen, toiset taasen ovat juottaneet päähän abiko-lattaliittimen. Itse tinasin puuttuvan palasen vanhasta sokeripalan ruuvin alle tarkoitetusta - johtoon puristettavasta kapeasta lattapalasta:


Korjaus suoritettu lisäämällä metallia puuttuvaan kohtaan.

Huomaa, että - kuten aina tinaushommissa - liitettävien kohteiden tulee olla puhtaat ja kuivat. Tässä tapauksessa on hyvä käyttää tehokasta juotinta, ainakin 150W tehoista.

Tarkistetaan että kontaktit toimivat, ja rasvataan hammaspyörästö hyvin. Rasvana olisi hyvä käyttää silikonirasvaa tai vastaavaa, sillä perusvaseliini turvottaa ja haurastuttaa muoviosat. Kiinnitetään levy takaisin (mikäli kiinnitys oli niiteillä, voi toki käyttää uusia pop-niittejä, mutta metalliruuvitkin käyvät).

Testataan vielä pyyhinmoottorin toiminta ennen asennusta: Sähköjohto kiinni, ja moottori asetellaan niin ettei sen akseli ota pyöriessään kiinni mihinkään. Autosta sytytysvirta päälle, ja kokeilemaan joko kertapyyhkäisyä tai tihkua. Moottorin akselin tulisi pyörähtää täysi kierros ympäri - toki alussa on pieni alue jostä pyyhin ei vielä lähde käyntiin, tämä on normaalia ja tehty suojaamaan moottoria niissä tapauksissa missä pyyhkijänsulat ovat jäätyneet lasiin kiinni.

Jos moottori tuntuu toimivan, voidaan se asentaa paikoilleen, mutta jos ei, täytyy asiaa tutkia lisää... Koneiston asennus sujuu päinvastaisessa järjestyksessä, muutama asia huomioiden:

  • Tarkistetaan, että moottori kiinnittyy alakiinnikkeeseen oikein.
  • Pyyhkijöiden käyttövarsi napsahtaa paikoilleen esim. papukaijapihdeillä puristaen. Rasvaa nivel ennen asennusta silikonirasvalla ja varmista että varsi on kunnolla kiinni.
  • Älä kiristä lämmityslaitteen ilmanoton ritilän ruuveja liikaa, kiinnikkeet rapsahtavat rikki helposti. Mieluummin hieman löysälle, kuin liian kireälle.
  • Kiinnitä huomiota pyyhkijänvarren asentoon asennuksessa: Varmista että moottori on ajautunut kotiasentoon  käyttämällä pyyhkijöitä kerran ja sammuta virta vasta kun pyyhinmoottori on lakannut käymästä. Sijoita pyyhkimet teipin avulla merkattuihin paikkoihinsa. Kokeile pyyhinten toiminta märällä lasilla, ja tarkista ettei pyyhkimet osu listoihin ja että pysähdyspaikka on esteettisen näköinen. Säädä varsia tarvittaessa löysäämällä hieman niiden kiinnitysruuvia ja kääntämällä vartta haluttuun suuntaan.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: