Sytytystulppien vaihto

 Tulppien vaihto Volvon B5244S(/S2) -moottoriin ei vaadi kovin suurta osaamista, mutta muutamia kohtia kannattaa käydä läpi huolella. Uudet tulpat on varminta hankkia merkkiliikkeestä - ovat ainakin taatusti sopivat, mutta tarvikkeetkin käyvät. Tässä tapauksessa (Volvo S80 2.4 -99) olivat korvaavat tulpat Denson K20TXR:t.

Homma kannattaa tehdä moottorin ollessa kylmä - ei polta näppejänsä. Irroita sytytyspuolien päällä oleva kansi venttiilikopasta kiertämällä irti sitä pitävät T30 -torxruuvit. Irroita nostamalla kannen vasen puolisko/jakohihnakotelon yläosa.

Kannen alta paljastuvat sytytyspuolat (5 kpl), joiden alla sytytystulpat sijaitsevat. Käy läpi yksi sylinteri kerrallaan, jolloin johtimet pysyvät järjestyksessä.


Kannen alta paljastuvat sytytyspuolat

 

Irroita puolan sähköliitin painamalla lukitusklipsiä. Irroita puolan kiinnitysruuvi (10mm kanta) ja nosta puola varovasti heilutellen suoraan ylös. Puolan kumiosa voi istua tiukastikin sytytystulppaan, mutta irtoaa kyllä päättäväisellä nostolla.

Puhdista tulpan kolo paineilmalla ja avaa tulppaa 2-4 kierrosta (16mm tulppa-avain). Puhdista jälleen tulpan kolo paineilmalla (näin vältetään roskien meno sylintereihin) ja kierrä tulppa irti.

Aseta uusi sytytystulppa avaimeen ja kierrä sormin niin pitkälle kuin saat varoen tulppaa menemästä väärille kierteille. Kiristä tulppa 30Nm tiukkuuteen. Aseta puola paikoilleen, kiristä sen kiinnityspultti rannetiukkuuteen ja laita sähköliitin paikoilleen.

Kun olet näin käynyt läpi kaikki sylinterit, koekäytä moottoria ennen kannen kiinnittämistä.

Jos auto pelaa, voit kiinnittää kannen perusosan (pultit rannetiukkuuteen) sekä vasemman puoliskon / jakopään ylemmän suojakopan.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: