Lataussäätimen/laturin vaihto

 Jos auton latauspuoli reistailee esim. epätasaisella latauksella (valot välkkyvät; himmenee - kirkastuu - himmenee - kirkastuu, jne.) tai lataamatta laisinkaan, on laturin ja akun kontaktien puhdistamisen jälkeen halvinta vaihtaa lataussäädin. Joissakin autoissa tuo säädin voi olla erillisenäkin, mutta yleisempää on että säädin on laturiin integroituna yksikkönä. Säätimen voi teoriassa vaihtaa laturin ollessa paikoillaan, mutta helpointa on ottaa koko latauslaite irti.

Aloitetaan operaatio poistamalla avain virtalukosta ja poistamalla moniurahihna (serpentiinihihna, apulaitehihna... nimiä on monia). Piirretään ensin hihnan kulkureitti paperille ylös. Tämän jälkeen paikallistetaan hihnan kiristinrulla, ja löysätään kiristys kääntämällä rullaosaa myötäpäivään. Kääntötyökalu vaihtelee kiristimestä riippuen: Se voi olla joko kuusikulmainen reikä Torx 50 -avaimelle, tai rullan keskellä oleva pultinkanta. Käännä kiristintä ja samalla toisella kädellä voit ottaa hihnan pois ohjaustehostimen pumpun pyörältä. Vapauta kiristin varoen rystysiä antamalla rullaosan kääntyä vastapäivään rajoittimeensa asti.

Irroita akun maajohdin (- -napa) - aikaisintaan 10 min päästä avainten poisotosta virtalukosta. Irroita laturin perässä olevat johdot: Paksumpi kaapeli on kiinni 13mm mutterilla - irroita liitoksen päällä oleva muovisuoja kampeamalla ensin. Ohuempi johdin irtoaa vetämällä.

Nosta ohjaustehostimen säiliö irti ja vapaaksi. Irroita ohjaustehostimen pumppu kiertämällä sen kolme kiinnitysruuvia irti käyttäen hyväksi hihnapyörässä olevia reikiä. Letkuja ei tarvitse irroittaa. Irroita lämpötilan anturin johtoliitin tehostimesta ja siirrä tehostimen pumppu syrjään.


Laturin irroitus, irroita kolme kiinnityspulttia hihnapyörän reikien kautta. Älä irroita pumpun takana näkyviä muttereita.

Irroita laturin yläkiinnikkeen pultti; tämä löytyy moottorin kyljestä laturin hihnapyörän yläpuolelta. 12mm kantainen pultti.


Laturin yläpultin irroitus

Irroita laturin alakiinnikkeen pultit; nämä ovat kaksi pitkää pulttia 12mm kannalla ilmastoinnin kompressorin ja laturin välissä. Huomaa, että kompressorin yläkiinnike ja laturin alakiinnike ovat saman pultin alla.


Laturin alapulttien/ilmastoinnin kompressorin yläpulttien irroitus

Löysää muutama kierros ilmastoinnin kompressorin alakiinnityspultteja. Älä irroita. Nyt pitäisi laturin irrota vääntelemällä ja kääntelemällä yläkautta ulos.


Ilmastoinnin kompressorin alapulttien löystyttely

Irroita laturin perästä kaapelin alla oleva mutteri, sekä toisen navan päällä oleva muovipinnotteinen mutteri, ja laturin alaosasta ristipääruuvi. Nosta suojakansi pois.


Laturin perä. Irroita latausliittimistä 13mm mutterit ja kuoresta ristipääruuvi.

 Kannen alta paljastuu säädinosa (palikka, johon se ohuempi johto meni). Irroita säädinosan kolme ristipääruuvia, ja säädin nousee hiiliharjan jousivoimalla pois paikoiltaan.

 


Irroita säätimen kolme ristipääruuvia.

 

Tarkista laturin liukurenkaiden (osat joihin säätimessä olevat hiiliharjat vastaavat) kunto: Näiden tulisi olla tasaiset. Mikäli renkaat ovat uraiset, on todennäköistä että lataus on heikkoa tai heittelevää uudellakin säätimellä. Uudet liukurenkaat voi asiantunteva autosähkökorjaamo vaihtaa.

Asenna uusi säädinosa työntämällä hiiliharjat paikkaansa niiden suuntaisesti ja kiinnittämällä ruuvit. sähköliitoksiin (haarukka mikä menee toiseen latausnapaan sekä käämin lenkin sisään tuleva ruuvi) kannattaa sipaista ohut kerros akkunaparasvaa.


Asenna säädin työntämällä hiiliharjojen suuntaan

Kasaaminen tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä unohtamatta kiristää ilmastoinnin kompressorin alapultteja. Tarkista auto käynnissä, että latausjännite on noin 13,5 - 14,5V kun kaikki virrankuluttajat (lämmityslaitteen puhallin, valot, takalasinlämmitin) ovat toiminnassa.

 

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: