Sytytystulppien vaihto
Saab B204i -moottoriin

Ohjeessa käsitellään viimeisen 900 -mallisarjan perusmoottorin sytytystulppien vaihto. Kyseinen malli on ilman DI -sytytyskasettia oleva - virranjakajallinen malli.

Työ aloitetaan irroittamalla sytytysjohtimien suojakansi moottorin päältä irroittamalla sitä pitävät neljä T30 -ruuvia ja nostamalla kansi pois. Kannen alta paljastuvat pitkäpäiset sytytysjohtimet, joiden sijainti tulee tarkkaan merkitä. Joissakin johtimissa on valmiiksi painettuna yksittäinen numero (väliltä 1-4), joka osoittaa johdon kuuluvan ko. järjestysnumerolla olevaan sylinteriin. Sylinterien järjestysnumerot löytyvät myös sylinterikannesta, sytytysjohtimien vierestä kohovaluna.

Kun johdot ovat merkitty, voidaan ne irroittaa varovasti kumiosastaan ylöspäin vetäen. Johtimien alta paljastuvat sytytystulppapoterot tulee puhdistaa roskista paineilmalla ennen tulppien irroitusta.


Suojakannen alta paljastuvat sytytysjohtimet

Tulpat kierretään auki, ja uudet - tähän moottorityyppiin sopivat tulpat (ko. tapauksessa Champion C9YCC) kierretään sormivoimin paikoilleen. Kiristys noin 20Nm, tai puoli kierrosta jos momenttiavainta ei ole.

 

Kasaus tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä - huomioiden sytytysjohtimien oikea sijainti.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: