Saab B204 / B234 -moottoreiden öljyvuodot ja niiden paikallistaminen

 Kyseisille moottoreille (2.0 & 2.3) on tyypillisiä moottorin ulkopuoliset nestevuodot, jotka saattavat olla rajujakin. Yksi tyypillisin vuotopaikka on sylinterikannen tiiviste, mikä johtuu kannen pulttien löystymisestä. Normaalista poiketen tiivisteen vuotaminen ei välttämättä ole seurausta moottorin ylikuumenemisesta, ja moottori yleensä toimiikin moitteitta vaikka vuotoja onkin. Kyseinen vika voi aiheuttaa suurta öljynkulutusta, jäähdytinnesteen hävikkiä, sekä öljyn tiputtelua auton oikean eturenkaan sisäpuolelle auton ollessa parkissa.


Esimerkki öljyyntyneestä moottorista. Moottorin oikea alasuojamuovi on irroitettu puhdistuksen helpottamiseksi.

Sylinterikannen tiivisteen vuoto voi olla hyvin suuri, jolloin moottorin alaosa öljyyntyy hyvinkin lyhyessä ajassa. Diagnosoinnin helpottamiseksi onkin syytä ensin pestä moottoritila liuotinaineella sekä mieluiten painepesulla.


Kannen vuotamisen aiheuttama jäähdytysnestevuoto...


Sylinterikannen öljyvuoto rengastetulla alueella moottorin etuosassa


... Öljyvuoto toisesta kuvakulmasta

Useimmissa tapauksissa vuodon tilkitsemiseksi riittää kannen kiristys. Mikäli kiristys ei tuottanut haluttua tulosta, on edessä kannen tiivisteen vaihto.

Toinen vuotokohta on sylinterikannessa oleva virranjakaja. Jakajan rungossa oleva O-rengas kovettuu ajan myötä, ja aiheuttaa vuotoa venttiilikopan saumaa pitkin:


Öljyvuoto virranjakajasta kulkee venttiilikopan saumaa pitkin

Vuoto korjataan vaihtamalla virranjakajan tiiviste.

Kolmas vuotopaikka on kampiakselin etummainen akselitiiviste, taikka sen lähellä oleva öljypumpun kannen O-rengas. Näiden tiivisteiden vaihtoa on sivuttu tässä artikkelissa.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: