Ilmamassamittarin puhdistus Saabin 90-luvun vapaastihengittävissä moottoreissa

 Ilmamassamittari näyttelee erästä tärkeää roolia polttoaineen ruiskutuslaitteistolla varustettujen autojen toiminnassa. Kyseinen mittari kertoo moottorinohjainlaitteelle yksinkertaisesti sen, miten paljon moottori kullakin hetkellä ottaa ilmaa toimintaansa. Käytännössä tämä vaikuttaa auton polttoainetalouteen sekä suorituskykyyn, ja mikäli mittaustulos ei ole totuuden mukainen, voi se johtaa kohonneeseen polttoaineenkulutukseen, hitaampiin kiihdytysaikoihin, moottorin yskimiseen ajon aikana, tai pahimmillaan sytyttäen moottorin vikavalon ja kenties jopa ohjata moottorin hätäkäyttöohjelmalle. Kyseinen mittari on erittäin herkkä laite, ja useimmiten sen toiminta häiriöityy tukkoisen ilmansuodattimen tai mittarin jälkeisten putkistojen / tiivisteiden vuodoista.

Tämä mittari olisikin hyvä ajoittain puhdistaa, vaikka isoja oireita ei olisikaan. Tässä artikkelissa puhdistus toteutetaan Saab 900-malliin.

  • Ilmamassamittari sijaitsee ilmansuodattimen kannessa, ennen moottorille lähtevää imuilmaputkea. Imuilmaputki irroitetaan löysäämällä sitä tukevat klemmarit, ja nitkuttelemalla putki irti.
  • Mittarin sähköliitin irroitetaan painamalla liittimessä oleva metalli pohjaan ja samanaikaisesti liitintä vedetään varoen ulospäin.
  • Ilmansuodattimen kannesta ilmamassamittari irtoaa avaamalla sitä kiinni pitävät kaksi kiinnikettä, ja mittarin runkoa kiertämällä ja vääntelemällä.


Ilmamassamittari.

 

  • Itse mittarina toimii kotelon sisällä keskellä olevat kaksi liuskaa. Älä koskaan koske käsin näitä osia, eikä kotelon sisälle missään tapauksessa saa laittaa muuta, kuin puhdistusspraytä!
  • Puhdistus tapahtuu suihkuttamalla reilusti ja pitkään puhdistusnestettä (esim. Carburettor cleaner, ilmamassamittarin puhdistusaine, Brake cleaner... Aine ei saa jättää mitään kalvoa!) kotelon sisäkautta läpi. Anna aineen kuivua riittävästi ennen takaisin asennusta.


Ilmamassamittarin anturi. Tuonne sisälle ei sitten kosketa sormin, eikä puikoin, eikä rätin kanssa. Ainoastaan suihkeella.

  • Mittari asennetaan paikoilleen käännetyssä järjestyksessä. Saab:n tapauksessa mittaria ei saa väärin asennettua, mutta mittarin kyljessä oleva nuoli tulee osoittaa moottoriin menevään putkeen.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: