Lämmityslaitteen kunnostusprojekti,
Massey Fergusson 365

Ongelmana oli ilmanohjauksen toimimattomuus, joka oli mitä ilmeisemmin ilmentynyt aikoinaan lämmityslaitteen moottorin vaihdon jälkeen. Lämmintä ilmaa siis piisasi, mutta jaloille ei sitä juurikaan tullut. Samoiten ilman ohjausvipu tuntui jämähtäneen paikoilleen.

Tästä lähtökohdasta lähdettiin ongelman ytimeen pureutumaan - ja nimenomaan pureutumaan, sillä asialle ei ulkopuolelta käsin mahtanut mitään vaan parhaimmaksi ratkaisuksi todettiin koko lämmityslaitepaketin ulostaminen pöydälle lähempään tarkasteluun. Tosin, tuo yksikköhän on taltioitu sinne kojelaudan sisuksiin, joten edestä piti purkaa pois mittaristo, sen alla oleva kytkinpaneeli, ohjauspyörä, ja muutama muu himmeli. Kolmen tunnin ruuvailun ja ihmettelyn tuloksena oli hävityksen kauhistus, reipas litra jäähdytinnestettä lattialla - ja - lämmityslaite.


Mittaristo purkuasennossa

 

Lämmitysjärjestelmä näissä on näköjään aika yhtenäinen paketti, josta löytyvät samasta kuoresta puhallin, lämmönvaihdin, sekä ilmaa ohjaileva läppä. Läpän suunnittelu on kyllä jäänyt insinööriltä hieman keskeneräiseksi, nimittäin laitteen ikääntyessä akselipisteiden kuluessa väljiksi alkaa tuo muovinen - vain toisesta päästään ohjattava läppä takertelemaan reunoistaan => Läppää väännetään väkisin, jolloin se vääntyy, ja vika sen kun pahenee.


Lämmityslaite ylhäältäpäin. Sisällä näkyy puhallinyksikkö moottoreineen ja etuvastuksineen.

Ensitöiksi kyseinen ohjainläppä suoristettiin kuumailmapuhallinta hyväksi käyttäen, minkä jälkeen asennettiin toiselle reunalle vahvikerauta (reikänauha kaksinkerroin taittelemalla passasi justiinsa tehtaalla ilmeisesti vahviketta varten jo suunniteltuun uraansa, ja keskiosasta palikka muovihitsattiin perustaansa). Läpän "saranaliitokset" hiottiin mahdollisimman välyksettömiksi, ja "käyttönupikka" vedettiin mutterilla niin lähelle kuorta kuin mahdollista.


1: Viritellään reikänauha.


2: Taitellaan leveys sopivaksi, kiinnitetään päädyt, kiinnitetään keskiosasta sulattamalla muovinauhaa (siimaleikkurin siimaa) poratun reiän läpi.


3: Hiotaan "saranat" (ristipääruuvin alla) ja kirrataan käyttövipu kuoreen päin mutterilla

Sittenpä ei muuta, kuin paketti nippuun ja nokalle... Kasausvaihe olikin jo helpompi, eikä itseasiassa projektikaan ollut niin isotöinen, kuin mitä odotin. Noin kymmenen tuntia meni kokonaisuudessaan jäähdytysnesteiden lisäyksineen ja painetarkistuksineen.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: