Otsikkokuvan vaihto Aamulehden "Aamulehden kuvakisa" -sivuston omalle profiilisivulle

Sivustolla voi käyttää toki valmiitakin pohjia, mutta yksilöllisemmän saat sivuston ulkoasua muuttamalla. Eräs keino on valita sopivimman tuntuinen sivupohja, ja sitten muokata sen otsikko-osuutta. Toimenpiteeseen tarvitset kuvankäsittelyohjelman (esim. GIMP).

Ensin kannattaa tehdä kuva: Otsikkokuvan koko on (ainakin tätä artikkelia tehtäessä 8.2.2011) 955 x 225 px, ja kuvan alareunaan on hyvä tehdä valkoinen pohja sivuston valikko-osuuden alle. Alla on hyvä pohja, josta voit lähteä omaasi suunnittelemaan:

(GIMP -kuvapohja / Photoshop -kuvapohja)

Vaihto tapahtuu näin:

 1. Kirjaudu sisään omaan tiliisi
 2. Klikkaa "Oma sivuni" -painiketta
 3. Klikkaa sivun vasemmassa reunassa olevaa "Hallitse Omaa sivua" -linkkiä (tietojesi alapuolella). "Omat asetukset" -sivu aukeaa.
 4. Klikkaa "Ulkoasu" -osiosta kohtaa "Muuta teemaa Ulkoasu-sivulla.". Teeman valintasivu aukeaa.
 5. Selaa sivua alaspäin valmiiden teemaehdotuksien alapuolelle, josta löytyy osio "Tee siitä yksilöllinen". Klikkaa osion "Kaikki asetukset" -välilehteä.

  Tässä osiossa voit vaihdella sivustosi ulkoasua niin värejä, kuin reunuskuvia muuttamalla.
 6. Klikkaa "Värit" -osion "Otsikon kuva" -valinnan vieressä olevaa painiketta, jossa on kameran kuva ("Siirrä kuva..." -kuvateksti). Valikko aukeaa, jossa on kolme vaihtoehtoa:
  • "Käytä nykyistä kuvaa"
  • "Ei kuvaa"
  • "Lataa kuva tietokoneeltasi"
 7. Valitse "Lataa kuva tietokoneeltasi", ja klikkaa sen alapuolella olevaa "Selaa..." ("Browse...) -painiketta. Valitse tekemäsi kuva ja klikkaa "Avaa". Sulje valikko klikkaamalla "Valmis".
 8. Jos tarvetta muuttaa muita kohtia on, tee muutokset. Klikkaa lopuksi sivun alaosassa olevaa "Tallenna" -painiketta.

Tässä eräs esimerkki taustakuvasta:

Tällä ohjeella ei ole mitään yhteyksiä Aamulehden palveluun. Kirjoittaja pidättää itsellään esimerkkikuvien tekijänoikeudet. Kuvaa saa käyttää vain tekijän suostumuksella. Kuvapohjia saa käyttää vapaasti.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: