Starttimoottorin vaihto (5-sylinteriset bensiinimoottorit)

 Käynnistinmoottorin vaihto on melko helppotöinen, mikäli kyseessä on ilman turboahdinta olevat mallit. Tosin, ennen startin vaihtoa kannattaa tarkistaa, että siinä todella on vikaa. Tämä tapahtuu tutkimalla solenoidille tuleva heräte (tuleeko virtaa kun yrittää käynnistää), sekä tarkistamalla päävirtakaapelin sekä sen liitoksien kunto (liitospaikkoja solenoidin navan lisäksi moottoritilan takaosassa oleva apuvirtapistoke, sekä akunkenkä), sekä startin / moottorin maadoitus.

Työ aloitetaan ottamalla akun "-" napa irti. Taas muistetaan pieni varoaika avainten poisoton ja akun kaapelin irtioton välillä.

Suihkautetaan hieman irroitusöljyä solenoidissa olevaan päävirtakaapelin liitokseen. Irroitetaan päävirtakaapelit.

Irroitetaan starttimoottorin perässä oleva kannake moottorista (yksi 12mm kannalla oleva pultti), sekä kaksi vaihteiston kuoren läpi menevää kiinnityspulttia (14mm kannalla). Startti saattaa olla hieman purrut kiinni vaihteistoon menevästä ohjaintapista. Naputtele tällöin varovasti liitosta auki esim talttapäisellä ruuvimeisselillä tai taltalla. Käynnistinmoottorin kuori on erittäin haurasta sinkkipainevalua, joten malttia.

Uuteen starttimoottoriin tarvitsee yleensä ottaa vanhasta tuo startin perässä oleva kannake. Vaihda se uuteen starttiin, mutta älä vielä kiristä ruuveja - tuossa kannakkeessa on hieman nimittäin pelivaraa.

Kasaus tapahtuu sitten päinvastaisessa järjestyksessä. Puhdista ja rasvaa päävirtakaapeleiden liitokset hyvin, sekä starttimoottorin ja vaihteiston välinen liitos kontaktihäiriöiden välttämiseksi.


Uusi käynnistinmoottori. Moottorin perässä oleva kannake tulee yleensä ottaa vanhasta.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: