Jarrujärjestelmän öljyvuodon korjaus,
Custom Athletic -vastuskärryistä

Custom Athletic -jarrukärryt

Ravihevosten harjoittamisessa käytettävien jarrukärryjen toteutustapa - Varsinkin Custom -merkin tapauksessa - on yksinkertaisesti nerokas: Vastuksen järjestää yksinkertainen hydraulinen järjestelmä, jossa pyörien akseleiden pyörittämien pumppujen aiheuttamaa öljyvirtausta rajoitetaan polkimella. Kuluvia osia, kuten jarruhihnoja, ei järjestelmässä ole, vastuksen lisäys tapahtuu hallitusti, sekä ylikuumenemisia tuskin tapahtuu normaalikäytössä (toki jos ylikuumentuminen muodostuu ongelmaksi, on järjestelmään helpohko lisätä öljynjäähdytin). Ainoa huoltotoimenpide on järjestelmän öljyn sekä suodattimen vaihto.

Tässä tapauksessa tosin oli pientä öljyhävikkiä johtuen virtausventtiilin vuodosta. Pakkaskelien tultua vuoto oli pahentunut, ja vuoto oli pahinta kun jarru oli vapaa-asennossa eli öljyt valuivat maahan myös kärryjen ollessa käyttämättä. Venttiili on purettavissa, jolloin siinä olevat O-renkaat voi uusia. Tässä tapauksessa oli venttiilin säätö-osan männän (se pyöreän mutikan sisällä, jousen takana oleva osa johon poljinasetelman käyttötappi tulee) sylinteri kulunut juurestaan niin paljon, ettei uusi tiiviste pitänyt. eikä ylikokoista saatu mahtumaan ehjille kohdille. Kuluneisuuden huomasi sekä katsomalla, että myös käsin mäntää liikutellessa.


Jarrupaineen säädin - tai oikeastaan virtauksen säädin. Huomioikaa, ettei tapin ja säätö-osan välissä ole mitään pölysuojausta.


Virtaussäätimen lohko. Ylempänä itse säätö-osa


Virtausventtiilin säätö-osa irroitettuna. Jousen alta löytyy ongelmaa aiheuttanut mäntä


... Ja tässä säätö-osan sisälmykset: Mäntä tiivisteineen sekä jousi.

Todennäköisin syy suht nuorehkojen kärryjen osan ennenaikaiseen kulumiseen on poljinasetelman käyttötapin ja venttiilin säätö-osan välisen liitoksen suojaamattomuus - tuo osa kun on suhteellisen haastavassa paikassa, eikä suljetun järjestelmän ulkopuolisia liitäntöjä tulisi muutenkaan koskaan jättää ilman pöly-/likasuojausta. En tiedä, onko tuota suojausongelmaa muissa vastaavissa malleissa, mutta tässä yksilössä se on ollut täysin puutteellinen. Kyseistä järjestelmää oli jo muutamakin asentaja korjannut vaihtamalla tiivisteet, ja korjaustiheys oli jo viime aikoina kasvanut alle vuoden jaksoihin - selvä viittaus kulumisongelmaan.

Pysyvämpi ratkaisu olisi uusia tuo osa, mutta niin hydrauliikan asiantuntijatkaan, kuin valmistajan varaosamyyntikään eivät kyseistä osaa pystyneet ainakaan kirjoirushetkellä toimittamaan. Ainoa vaihtoehto olisi ollut koko virtaussäätimen lohkon uusiminen, mikä ei tullut hintansa puolestakaan vaihtoehdoksi. Niinpä päädyttiin vanhan säätö-osan kunnostukseen hoonaamalla sylinteriosa, sekä asentamalla ylikokoa oleva männän O-rengas. Säätö-osan suojaus asetettiin kuntoon, ja nyt odottelemmekin pitkäaikaisia tuloksia. Ikuinen tuo ratkaisu ei ole, sillä osaa ei ilman koneistusta enää pysty karkaisemaan niin hyvin kuin mitä se alun perin on ollut.


Lohko, sekä venttiili.


Samalla kun järjestelmässä ei ole öljyjä, kannattaa vaihtaa myös letkujen liittimien tiivisteet, sekä suodatin.


Huomioi myös, että paineletkuissakin on tiivisterengas.

Mikäli tarvetta vastaavan ongelman ratkaisemiseksi on, ottakaa ihmeessä yhteyttä!

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: