Lämmityslaitteen puhaltimen vaihto, sekä pari vinkkiä vianetsintään neljännen sukupolven Transitissa

 Puhaltimen toimintaan voi tulla muutama erityyppinen vika: Moottori ei aina lähde toimintaan heti, puhallus on jaksottaista, puhaltimesta kuuluu outoja ääniä (kitinää, sirinää, vinkunaa, räpinää...), tai puhallin tuntuu tehottomalta. Jos puhallin ei toimi muuten kuin täydellä nopeudella, on vikakohde todennäköisesti puhaltimen etuvastuspaketissa joka löytyy moottoritilasta oikean puolen ajovalon alapuolelta runkopalkin kylkeen kiinnitettynä (keraaminen osa, jossa saattaa näkyä kierrejousen tyyppinen vastuslanka). Joka tapauksessa tuon etuvastuspaketin johtoliittimet kannattaa käydä läpi, sillä osa on alttiina kosteudelle ja hapettumiselle.

Mikäli etuvastuspaketin liittimien puhdistus ei vikaan auttanut, tai puhaltimen moottorista kuuluu vieraita ääniä, on kohteena itse lämmityslaitteen puhallin. Tietääkseni kolmannen sukupolven malleissa lämmityslaitteen moottorille päästäkseen pitää irroittaa koko kojelauta, mutta neljännen sukupolven malleissa ei niin mittaviin toimiin tarvitse ryhtyä. Joka tapauksessa paras vaihtoehto on uusia koko puhallinosa (kustannukset n. 75-110€), sillä yleensä moottorin kollektori on kulunut lähelle loppuaan, ja laakeritkin ovat vaihtokunnossa - hiiliharjojen kuperan muodon lisäksi.

Vaihtotöihin ryhdytään irroittamalla radio. Tapauksesta riippuen tähän tarvitaan radion mukana tulleet irroitustyökalut, tosin yleensä riittää esim. rakotulkin liuskat, jotka liu'utetaan sivuissa oleviin aukkoihin jolloin lukitus aukeaa.


Radio, sekä keskisuuttimet sisältävä paneli irroitetaan

Seuraavaksi irroitetaan radiota ympäröivä, lämmityslaitteen keskisuuttimet sisältävä muovinen paneeli: Muoviset tavaralokerot irtoavat esim. talttapäisellä ruuvimeisselillä kampeamalla. Paneeli katkeaa mittariston oikealla puolella olevassa saumassa, mutta sen sauman alla on kaksi ristipääruuvia, jotka tulee irroittaa. Tämän vuoksi mittaristoa ympäröivä muovipaneeli tulee irroittaa - ainakin ruuvaamalla mittarikehyksessä yläpuolella olevat ruuvit jolloin paneelin oikealle puolelle saadaan tarpeeksi tilaa. Kun nuo sivuruuvit on saatu poistettua, lähtee itse paneeli vetämällä pois. Irroita vielä kellolle menevä johtosarja, kunhan saat tilaa kädelle.


Panelien välissä olevat kaksi ruuvia irroitetaan


Puhallin näkyy, kun muovipaneeli on irroitettu ja keskisuuttimille menevä ilmaputken pätkä nostettu pois

Irroita apukuljettajan puolella oleva tavarakaukalo nostamalla se suoraan ylöspäin.


Tavarakaukalon kautta tulee pääsy puhaltimeen

Kojelaudan sisällä näet kaksi isoa ilmaputkea. Irroita ylempi - tuulilasin suuttimille menevä putki vetämällä ja ota se kokonaan ulos kojelaudasta. Alempaa - apukuskin sivuilmasuuttimelle menevää putkea ei tarvitse irroittaa kokonaan, mutta kojelaudan yläosaan kiinnittyvä tukiruuvi ja lämmityslaitteeseen menevä pää kannattanee irroittaa lisätilan saamiseksi.


Näkymä kojelaudan sisälle: Ylempi tuulilasille menevä ilmaputki on jo poistettu.


Apukuskin sivuilmasuuttimelle menevä ilmaputki on kiinnitetty ruuvilla kojelautaan

Puhaltimen pohjaosa näkyy nyt lämmityslaitteen kyljestä. Irroita puhaltimeen menevä johtoliitin, sekä moottoriin kiinnitetyn sisäilmakierron releeseen menevä johtoliitin.

Itse puhallin lähtee kiertämällä vastapäivään, mutta moottorin oikealla sivulla (tulipeltiä vasten) olevaa lukituskynttä tulee vetää hieman samalla.


Puhaltimen lukitus avataan vetämällä lukitusnastaa samalla kun puhallinta käännetään vastapäivään.

Kun puhallin on taiteiltu ulos, kannattaa sitä vertailla uuden osan kanssa. Kun uusi osa on todettu ainakin likimain sopivaksi, otetaan vanhan puhaltimen kyljessä oleva sisäilmankierron rele samaan paikkaan uuteen puhaltimeen. Puhallin asennetaan pesäänsä ja kierretään myötäpäivään, kunnes se lukittuu napsahtaen paikkaansa.

Loppuasennus sujuukin sitten käänteisessä järjestyksessä. Ilmaputkien kanssa saattaa hieman olla hankaluuksia, mutta kyllä nekin suhteellisen helposti paikkansa löytää. Noin tunnin-pari tuo homma vie aikaa.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: