Taavetin kevättalven tukkoisuutta

Kevättalvella, pitkällisen seisonnan jälkeen David Brownia herätellessä havaittiin, että aivan kaikki ei ole tekniikan puolella kunnossa: Kylmäkäynnistys - mikä jo aiemminkin on ollut pitkänlainen - venyi normaalia pidemmäksi starttimoottorilla hankaamiseksi. Tuotakin suurempi mysteerio oli se, että moottori lopulta käynnistyttyään savutti normaalia enemmän, käynti oli huonoa, eikä moottori ottanut kierroksia juuri ollenkaan.

Ensimmäiset epäilyt kohdistuivat polttoainesuodattimiin, sillä pitkät seisoma-ajat ja kylmähköt ilmat ovat otollisia veden tiivistymiseen polttoaineen sekaan. Tosin uusilla polttoainesuodattimilla ei asiaan muutosta tullut. Tosin kaasua tarjottaessa putkesta kyllä tuprusi savua sen verran paljon, että polttoaineen vähyydestä ongelma tuskin johtuisi.

Ehdittiin siinä jo epäillä veden ruostuttaneen ruiskutuspumpun, mutta ennen isompia toimia tarkistettiin vielä ilmansuodatin. Tuo öljykylpysuodatin oli laitojaan myöten täynnä vaaleanharmaata vedensekaista öljymössöä, ja keskusta näytti olevan reilusti jäässä - ongelman ydin taisi löytyä.


Suodattimen alaosa täynnä harmaata öljyn ja veden sekoitusta, sekä keskellä näkyy suuri jäämotikka

Suodatin sulatettiin ja uudet öljyt vaihdettiin, ja jälleen vanha sotaratsu toimii vetreämmin kuin pitkään aikaan.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: