Deutz Fahr - Oven lukon huoltoa

 Deutzin oven lukko oikutteli niin, että sisältä oven avaus oli alkanut tuottaa ongelmia. Sisäkahvaa kokeiltaessa havaitsi selvästi että vivun välityksessä oli suuri välys ennen kuin mitään tapahtui - eikä lukkokynsi oikein enää auennutkaan, koska vivun liikerata töksähti rajoittimeen.

Lukko irroitettiin ovesta irroittamalla sisävivun nuppi, suojamuovin ruuvit, suojamuovi, sekä lukkoa vielä pitelevät kaksi ruuvia. Muovien poistossa saa käyttää pohdintaa sekä lievää voimankäyttöä, mutta kyllä ne irtoavat.


Lukkoasetelma

Tämän enempää ei lukkoasetelmaa pysty helposti purkamaan, sillä se on kasattuna kahdella niitillä. Niitit eivät tosin ole ne kaksi näkyvää - niitä ei tule purkaa, vaan lukkoa pitävät kasassa niitatut putkiholkit - mistä menevät ne kaksi lukkoasetelmaa ovessa kiinni pitävät ruuvit. Levitykset voi avata poraamalla ne ylisuurella poranterällä kevyesti.


Lukkoasetelma sisältä

Kuten kuvasta voi havaita, on ulkonuppia käyttävä vipu lähinnä lukkokielen lukitusvipua, sisäkahvan ollessa välitettynä erinäisen hammaspyörän kautta. Ongelmana näissä on sekä vipujen hampaiden, että kääntöakselina toimivien holkkien kuluminen. Lisäksi sisäkahvan välittäjävivun kosketuspinta itse lukkokielen lukitusvipuun on todella pieni - ja herkkä kulumaan.

 

Vipujen korjaus onnistuu hitsaamalla hieman lisää metallia lukkokielen lukitusvipuun sisäkahvan välittäjävivun osumakohdalle. Lisäksi voi taiteilla kääntöakseleiden holkkeihin ns. "tukiholkit" esimerkiksi mehupillistä.

Kasatessa ei tarvitse huolehtia siitä - mistä uudet niitit, sillä lukkoasetelman oveen kiinnittävät ruuvit puristavat kyllä asetelman puoliskot paikoillensa.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: