BMW 2800 -70 projektipäiväkirja
Päivä 11: Maalaushommissa

Projektin yhdestoista päivä eteni totutulla 14h työrupeamalla. Kun hitsaustyöt oltiin saatu päätökseen, oli vuorossa pintapaikkojen pohjatyöt - pakkelointia ja hiontaa, pari kertaa toistoja. On muuten tosi, sen minkä taakseen jättää sen edestään löytää, nimittäin kittausvaiheessa tuppaavat löytymään ne kaikki sauman vetelyt, sun muut limisaumat... Niiden siloitteluun kuluu täytettä melkolaisesti, ja mikäli erehtyy kittausvaiheessa naputtelemaan huippukohtia alemmas, saa raapia irronnutta kittiä ainakin kymmenen neliösentin matkalta... Paras olisikin tinalla täyttö, mutta jälleen aikataulu sanelee tämän projektin toteutuksen.

On myös havaittu se, että spraypullossa oleva sinkki on oivallista ruosteen ennaltaehkäisyyn, mutta kitti ei sen päällä pysy - tosin epäilen sen johtuvan siitä, että normaalisti sinkkimaali vaatii vähintään parin päivän kuivamisajan: Nyt jos yritti kitata sinkittyä paikkaa, lähti se viimeistään hiottaessa paloina pois - sinkki mukanaan.

Kittauksen jälkeen vedettiin pellille hiotut sekä kitatut paikat yli epoksipohjamaalilla. Kun epoksi hetken aikaa ehti jähmettyä, vedettiin alimmat rajat päällemaalattavalla kiveniskumassalla. Taas huomattiin se, ettei spraypurkissa oleva massa tuota yhtä röpelöistä pintaa, kuin mitä se aito litran massapurkeissa myytävä aine. Onneksi entistä aitoa oli jäänyt puolikas purkillinen tähteeksi, että saatiin muiden alaosien kanssa yhteneväinen pinta aikaiseksi.

Kun tuo kiveniskumassa ehti jähmettyä, vedettiin yli vielä kerros epoksia aiemmin vedetyn kerroksen herätykseksi sekä värierojen (harmaa-musta) tasoittamiseksi. Puolen tunnin haihdunnan jälkeen olikin vuorossa värimassan sekä lakan veto: Suurimmat kohdat maalattiin yläsäiliöruiskulla, vanhan maalipinnan rajat kynäruiskulla häivyttäen. Hyvin huomasi jälleen metallihohtovärin paikkamaalauksen haasteellisuuden, nimittäin vaikka miten koettaa maalata eri kulmista, jäi tälläkin kertaa muutamassa paikassa massan värihiput sellaisiin asentoihin, että pohjaväri paistaa läpi kun tietystä kulmasta tarkastelee... Toki lakka pitää kosteuden loitolla eikä eroja kaukaa niin helposti erota, mutta häiritsee se hieman kun tietää.

Kiveniskumassa vedetty Kiveniskumassa vedetty oikealle taakse Kiveniskumassa vedetty keulaan
Kiveniskumassa vedetty vasemmalle eteen Kiveniskumassa vedetty vasemmalle taakse Vasen kylki kiveniskumassalla höystettynä
Vasen takanurkka maalattuna
Vasen etunurkka maalattuna
Keulapala maalattuna vasemmalta kantilta

Keulapala maalattuna oikealta kantilta


Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: