Briggs & Stratton -pienkonemoottorin vianhakua:
Ei käynnisty

Hyvin yleinen ongelma näissä vermeissä on, ettei kone käynnisty lainkaan... Siinä tapauksessa vian syitä voi etsiä kolmelta eri taholta:

  • Polttoaine ja sen saanti
  • Sytytyskipinä
  • Kaasun puristus

Jos käynnistymisongelma ilmenee pitkän seisonnan jälkeen tai tankkauksen jälkeen, on todennäköistä että polttoainepuolelta löytyy syyllinen. Onko polttoaine tuoretta, tai onko sitä edes? Nykybensa pilaantuu jo reilussa kuukaudessa, eikä ainakaan ylivuotista kannata enää tankkiin kaataa.

Tässä tapauksessa nurmea oltiin jo ehditty ajella jokusen kerran, ja poltettava aine oli tuoretta - moottori ei tosin halunnut käynnistyä ollenkaan. Lisäksi vikakuvauksessa mainittiin, että kuumakäynnistykset olivat jo aiemmin olleet vaikeita, joten oli aiheellista kokeilla myös puristukset. Vetonarusta moottoria pyörittäessä tuntui vastusta olevan normaalisti, ainakin sen verran että käyntiin sen puolesta pitäisi lähteä.

Moottorihan oli tällä hetkellä kylmä, joten hieman huikkaa tarjoilemalla varmistettiin, jotta onko ongelma polttoaineen saannissa: Ilmansuodatin pois, ruuvi takaisin ja esirikastuspumpusta pari kolme reipasta painallusta, jolloin polttoainetta suihkautui reilu annos suoraan imuputkeen. Mutta eipä masiina inahtanutkaan... Myös sytytystulppa oli märkä, joten enää oli yksi tie jäljellä:

Otettiin irtonainen tulppa sytytysjohdon päähän ja tulppa moottorin runkoon. Pari vetoa narusta, mutta ei kipinää - ei myöskään sähkö napsahtanut kätösiin tulppaa käsissä pidellessä, joten syyllinen löytyi.

Ensiksi tarkastelun alle otettiin nk. "kuolleen miehen kytkin", eli laite mikä sammuttaa moottorin, mikäli käsi irtoaa kahvasta. Laite sijaitsee moottorin takapuolella ja siihen menee kahvalta vaijeri: Kun vaijeri vapautuu, katkaisee laite sytytyksen (sytytyspuola kytkeytyy maihin) ja laitteessa oleva jarrupala puristuu vetojousen jännittämänä vauhtipyörää vasten => Moottori pysähtyy.


Tappokytkin.

 

Kytkimestä tarkastetaan sammutinjohdon liitin, ettei se johto ole kytkeytynyt maihin ajon aikana. Tässä tapauksessa niin ei ollut, joten vianhakua jatkettiin toisaalle.

Tässä mallissa oli sytytysjohdon ja tulpan välissä vielä tuo häiriönpoistin (metallivaippainen kulmapala), mikä irtoaa johdosta vetämällä. Poistettiin häiriönpoistin ja kokeiltiin kipinää ilman sitä: Jo vain alkoi tulppa iskemään kipinää. Kierrettiin sytytystulppa paikoilleen ja sytytysjohto kiinni, pärähti leikkuri taas käyntiin.


Häiriönpoistin.

 

Kuumana käynnistyvyys kokeiltiin leikkaamalla nurmikko, sammuttamalla ja hetken päästä käynnistämällä: Ilmeisesti häiriönpoistin oli temppuillut jo aiemmin, sillä nyt leikkuri tärähti käymään kuten pitää. Yleensä vanhemmiten näissä on venttiilit uponneet sen verran, että kuumana venttiilit hieman kantavat - tästä seuraa tehottomuutta, kuumana käynnistymättömyyttä, ja pahimmillaan venttiilivaurion.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: