Ovisaranan korjaus putkisokalla

 Kaikki liikkuvat osat kuluvat aikanaan, niin myös ovien saranat. Toki säännöllisesti rasvaamalla niiden käyttöikää voi pidentää huomattavasti, mutta yleensä siinä vaiheessa ollaan jo niin pitkällä, jotta ovi jo loksuu. Väljät saranat ovat - yllättävää kyllä - myös yksi katsastuksen hylkäysperuste, tai ainakin korjauskehoituksen niistä saattaa saada. Toki siinä vaiheessa ovi roikkuu jo niin pahasti, ettei se mene enää helposti kiinni.

Yksi vaihtoehto ongelmaan on saranoiden uudelleentapitus. Joissakin tapauksissa on autossa kiinteästi hitsatut saranat, jolloin tapitus onkin ainoa pienitöisempi mahdollisuus. Yksinkertaisimmillaan lyödään tuurnalla vanha saranan puoliskot yhdistävä tappi pois ja uusi sisään, mutta yleensä ne sarananpuoliskoissa olevat reiät ovat kuluneet soikeiksi...

Tässä tapauksessa otetaan järeämmät konstit käyttöön: Kunnon pylväsporakone ja siihen sopiva ruuvipenkki: Kohdistetaan koottu sarana porakoneen istukkaa kohden esimerkiksi sellaisella kierretangon pätkällä, mikä on suhteellisen tiukka saranan tapin paikalle menemään ja kiristetään pöydät kunnolla. Kierretangon paikalle vaihdetaan noin milliä-paria isompi poranterä ja hiljalleen porataan saranan puoliskojen reiät pykälää isommaksi.


Saranan puoliskot asetetaan paikoilleen ja kohdistetaan esim. kierretapilla.

Porauksen jälkeen saranatapin sijaan puoliskat yhdistetään sopivalla putkisokalla, ja valmis paketti kasataan.


Saranaan tuleva putkisokka...


... ja valmis sarana asennusta vailla.


Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: