Vetokoukun asennus, Volvo S80

Ovat ruotsalaiset insinöörit hieman pohtineet myös mahdollista tulevaa vetokäyttöä tuota mallia suunnitellessaan, eikä varsinkaan alkuperäisen Brink -koukun asennus ole edes kotioloissa mahdoton tehtävä. Tarvitaan vain tukevat nostovälineet, muutama kiinto- ja hylsyavain, porakone sekä pistosaha.


Lähtökohta.

Ensiksi puretaan takakontista hieman verhoiluja: Lattiamatto käännetään syrjään, ja irroitetaan kummankin sivupahvin alaosan muovikiinnikkeet (painetaan keskellä oleva nappi alas ja kaivetaan koko kiinnike pois). Jatketaan sivupahvien irroitusta kiertämällä kummankin puolen yläkiinnikkeet auki; takaselkänojien vapautuskahvojen vieressä on pyöreä nuppi, tätä kierretään varttikierros auki, ja verhous vapautuu. Nostetaan verhouspahvit pois.

Sitten irroitetaan takaluukun lukon vastakappaleen peittävä, takakontin valaisimet sisältävä muovinen osio: Lukon vastakappaleen molemmin puolin näkyy suorakulmion muotoiset peitelevyt. Napsauta ne irti etupuolelta talttapäisellä ruuvimeisselillä. Alta paljastuu T20 torx-ruuvit, mitkä kierretään irti. Vedetään paneelin sivuja eteenpäin siitä kontin valojen kohdilta. Alaosa irtoaa tämän jälkeen nostamalla ylöspäin.

Sitten irroitetaan puskuria: Riisuttujen verhoiluiden alta löytyvät kumilätkin peitetyt kiinnitysmutterit: Kaksi siinä suoraan lukon vastakappaleen alla, ja yhdet mutterit molemmilla reunoilla takavalojen alla. Ota myös oikealla puolella kiinnitysmutterin alapuolella oleva antennin johtoliitin irti.


Takapuskurin keskimmäiset kiinnitysruuvit


Oikean sivun kiinnitysruuvi. Huomaa myös antennijohtoliitin, mikä tosin kuvassa jo irroitettuna


Takapuskuri on kiinni neljällä holkin sisältävällä mutterilla.

Sittenpä nostetaan auton takapää ilmaan. Kaikki turvallisuustekijät huomioiden (pukit, nostopisteet, pyöräkiilat, jne.) nostetaan takaosa ylös. Irroitetaan takapyörät. Tämän jälkeen porataan noin 6mm poranterällä takalokarin ja puskurin liittävät niitit (tai ainakin niiden päät) irti. Tämän jälkeen takapuskuri irtoaa vetämällä taakse.


Irroita takalokaria kiinni pitävät niitit poraamalla.

 

Nyt päästäänkin vähitellen itse asiaan... Tosin ensiksi pitää irroittaa takapalkeissa olevat kannakkeet: Vasemmalla puolella pakoputken takakannake ja oikealla puolella hinauslenkin kannake. Huomaa, että pakoputken kannakkeeseen on niitattu lämpöpelti, tämä niitti pitää poistaa esim. rautasahalla tai jollain sivuleikkurilla.


Pakoputken takakannake. Kannakkeeseen on myös niitattu lämpösuoja, mikä pitää irroittaa.


Oikealla puolella on vetolenkin kiinnike, mikä myös on irroitettava koukun tieltä.

Tämän jälkeen puhdistetaan huolellisesti takapalkin takaosa liasta sun muusta ruostesuojauksesta.

Siinä puhdistellessa tarkistetaan takapalkissa olevat kolme reikää: Kahdessa ensimmäisessä on kierteet (kuten huomattiin aiemmin), mutta onko siinä takimmaisessa? Jos ei, tulee sinne palkin sisään kierremutterin sisältävät levyt - mitkä pitäisi tulla paketin mukana. Levyn etuosassa on U-ura, mikä tulee keskimmäisen kiinnitysreiän valmiina olevan mutterin ympärille. Ja toki se levy tulee alapuolelle - mutteri yläpuolelle.


Takimmaista kiinnityspulttia varten tarvitaan ehkä tällainen mutterialuslevy.

 

Ja nyt sitten itse asiaan: Nostetaan koukku hollille esim. pölkyn päälle. Jos ne kiinnitysraudat on jo koukkuun asennettu, voi olla että niitä joutuu hieman löysäämään.Asennetaan palkin takimmaisen reiän ja koukun kiinnitysraudan väliin mukana tullut väliholkki, jossa suorakulmion muotoinen aluslevy. Aluslevy tulee palkkia vasten.

Vetokoukun kiinnitysrautojen väliin tulee myös väliholkit, takimmaisen ja keskimmäisen kiinnityspultin läpi - ja vasemmalle puolelle uusi pakoputken takakannake. Sittenpä ei muuta, kuin pultit kiinni napakkaan momenttiin.


Vetokoukun kiinnitysrautojen kiinnitysosat. Vasen puoli.

 

Kun koukku on paikoillaan, on takapuskurin puukottamisen vuoro. Puskurin takana keskellä on jo valuvaiheessa tehty leikkuumerkit: Kapeammaksi suippeneva viiva on tarkoitettu kiinteälle koukulle, mutta irroitettavaa mallia varten joudutaan leikkaamaan loppuosa leveämmäksi, aina siitä vahvikkeen vierestä (jättäen kuitenkin vahvikkeet paikalleen). Samalla kun puskuria käsittelee, voi pihdeillä väännellä niitinjämät irti. Samalla kannattaa tarkastaa, että puskurin kuoren kiinnikkeet ovat paikallaan, ne kun saattavat siinä sahaillessa irrota.


Takapuskurin aukko valmisteltu irroitettavaa vetokoukkua varten.


Tarkista, että takapuskurin kuoren kiinnikkeet ovat paikoillaan.


Trauman lievitykseen käy mukavasti johtosarjan asennus: Takakontin vasemmalla sivulla on johtonippuun teipattu harmaa johtoliitin. Aloita johtosarjan asennus liitinpäästä, ja vie johtoa muiden mukana siihen noin lukon vastakappaleen kohdille - siinä lattialla näkyy kuminen läpivienti, mistä myös akun hengitysputki menee ulkoilmaan. Kumissa on valettuna "tutti", minkä pää napsautetaan esim. puukolla pois. Sitten vedetään johtonippu läpiviennin läpi ulos, ja reititetään sopivaksi katsottua reittiä pitkin kohti pistorasian kiinnityskohtaa. Johtosarjan johtimet kytketään ohjeen mukaisesti pistorasiaan, ja rasia kiinnitetään paikkaansa. On ehkä hyvä rasvata pistorasian sisäosat vaikka sprayvaseliinilla ennen kiinnitystä.


Vetokoukun sähkösarjalle on varattuna oma liitin takaluukun vasemmalla sivustalla.


Vetokoukun sähköjohto kulkeutuu läpiviennin kautta ulos.

Sitten, kun kaikki alkaa olla valmista, ja sähkötkin pelaavat oikein, voidaan puskuri asettaa paikoilleen. Asettelussa saattaa mennä hetkonen, mutta puskurin sivut tulevat liukupidikkeeseensä ehkä helpoiten, kun laittaa ensin toisen pään, ja varoen toisen. Sitten vain pultit kiinni, uudet niitit, ja loput hilut paikoilleen - ja vetopuuhiin.


Vetokoukku asennettuna, vielä puskuri puuttuu.


Valmis.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: