Fiat Stilo
Etulyhdyn polttimoiden vaihtovinkit

Ajovalojen vaihtoon saa ainakin Multiwagon-mallissa varata hetkisen aikaa - sekä nostovälineet. Nimittäin kyseisessä mallissa on ilmeisesti insinöörit suunnitelleet ensin valot, sitten vasta loput osat, sen verran työlääksi on perushuoltokohteelle pääsy tehty. Mutta, asiaa kun lähestyy hieman eri näkökulmasta, ei työ ole ylitsepääsemätön.

Helpoin tapa päästä polttimoiden kantoja pyörittelemään on alakautta: Eli nostetaan auto ylös, tuetaan huolellisesti, ja irroitetaan eturengas. Tämän jälkeen irroitetaan muovinen kurasuojus, mikä on parilla ristipääruuvilla kiinni etupuskurin alareunassa, sisälokasuojassa, sekä etulokasuojan alapuolella. Tämän jälkeen kurasuojus lähtee varovasti taivuttelemalla irti myös lokasuojan reunuksen alta.


Näkymä rengas irroitettuna.

Nyt, kun kurasuojus on irroitettuna, on hyvä puhdistaa myös pyöräkaaren takanurkka (lokasuojan takareuna, etuoven edestä), sinne kertyy helposti hiekkaa.


Puhdista lokasuojan muodostama hiekkatasku mahdollisimman hyvin esim. painevedellä.

Mutta itse polttimoihin: Lokasuojan sisään vilkuilemalla näkyy myös valolyhdyn polttimoiden suojakansi, mikä on kiinni etureunasta metallisella pidikkeellä ja takareunastaan kahdella muovisella kynnellä. Akkukotelo kuljettajan ja pesunestesäiliö/lisälämmitin matkustajan puolella ovat osaltaan edessä hankaloittamassa kannen poisottoa, mutta kansi kyllä irtoaa aikansa vääntelemällä ja kääntelemällä.

Seuraavaksi on vuorossa työn toiseksi helpoin vaihe, eli polttimoiden vaihto. Tähän löytyykin hyvät ohjeet omistajan käsikirjasta, mutta muuten itse polttimoiden vaihto sujuu perinteisesti. Eräs huomioon otettava asia on sumuvalon polttimon kannake, mikä saattaa lähteä irti. Mikäli näin käy, vääntele kannakkeessa olevat neljä kynttä suoraksi ja paina kannake varovasti takaisin umpioon. Tuota kannaketta ei saa erikseen, vaan ainoastaan koko lyhdyn kanssa.


Näkymä polttimoille. Kuljettajan puolella esteenä akkukotelo.

Projektin hankalin vaihe on saada tuo aiemmin irroitettu suojakansi takaisin paikoilleen. Ensin tulisi saada ne takaosan muovikynnet kohdilleen, mutta kannen etuosa ei pääse aukeamaan tarpeeksi. Niinpä kynsiä joutuu esim. talttapäisellä ruuvimeisselillä hieman avittamaan paikoilleen.

Samalla kertaa kannattaa vaihtaa kaikki polttimot, ja ennen kannen asennusta vielä tarkistaa että kaikki valot sekä korkeudensäätö toimivat.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: