ABS-ohjainyksikön korjaus

ABS-yksikkö paikallaan

Tuossa selvitellessäni taannoin vaihteiston outoja vaihtoja tulin havainneeksi että ABS-ohjainyksikkö näkee syöttöjännitteensä huomattavasti muita ohjainyksiköitä alhaisempana ja epätasaisena. Tutkittuani yksikön syöttöjohdon sekä maajohdon olevan kunnossa epäilykseni suuntasivat itse ohjainyksikköön.

Tuo ABS-ohjainyksikkö on yksi Volvon 2000-luvun alun autojen tyyppivika: Siinä olevan piirilevyn juotokset repeilevät ajan ja tärinän myötä, ja tämä aikaansaa monia erinäisiä vikakoodeja, sekä haamuvikoja. Tuo ohjainyksikkö kun välittää mm. tiedon ajonopeudesta, pyörien luistosta, vaihteiston luistosta, pyörien nopeusantureista, jarrupolkimen asennosta, hidastuvuudesta ja auton sivuttaiskiihtyvyyksistä. Näiden lisäksi kun muistetaan, että tuokin ohjainyksikkö on yhteydessä CAN-väylään, saattaa sen oikut vaikuttaa yllättävän pitkälle muuallekin järjestelmään.

Tosiaan, tässä tapauksessa ei autossa ollut vikakoodeja, ainoa syy yksikön avaamiselle oli tuo outo jännitelukema ko. yksikön tiedoissa.

Yksikön purkaminen

Ensinnä varmistetaan, ettei virtoja ole kytketty: Eli virta-avain pois lukosta ja taskuun.

Irroitetaan ilmansuodatinkotelo: Ilmaputki moottorin ja ilmamassa-anturin väliltä pois (huomaa myös huohottimen letku, sekä mahdollinen lisäilmaputki suuttimille ja sen venttiilin sähköliitin). Keulaan menevä ilmaskuuppi pois (lähtee kun vääntelee, vaikka istuukin tiukassa). Pakosarjan päältä tuleva lämminilma-haitariputki pois. Ilmamassamittarin sähköliitin irti. Samoin myös imusarjaan menevä ohut alipaineletku irti imusarjasta.

Itse ilmansuodatinkotelo lähtee nykäisemällä ylöspäin: Kotelon pohjaan kiinnittyvät kolme painokiinnikettä irtoavat kyllä, kun nykäisee.

Kun kotelo on raivattu pois tieltä, on näkymät ABS-yksikölle jo paremmat. Ohjainyksikkö on kiinnitetty jarrujen hydraulilohkoon, ja tuo yksikkö pitäisi nyt kaivaa irti. Ensin toki sähköliittimet irti: Isompaa kampaliitintä on kahtakin eri mallia, mutta kummassakin idea on sama: Liittimen päällä oleva suojakansi toisesta reunasta ylös, ja sitten veto moottoriin päin, jolloin liitin liukuu ylöspäin. Liittimen avaamista helpoittanee sulakerasian irroitus (on kiinni kolmella pultilla). ABS-pumpun liitin lähtee ihan ylöspäin vetämällä.


Iso kampaliitin on mallia vedä-nosta.

Kun sähköliittimet ovat irti, joutaa itse ohjainyksikkö ulos: Yksikkö on kiinni lohkossa neljällä Torx E5-pultilla (eli torx-hylsy tarvitaan).


Yksikön pultit ovat Torx E5-kannalla. 1/4 tuuman räikkään sopiva hylsy käy mainiosti.

Ruuvit kun ovat irti, onkin yksikkö jo irti: pudota yksikkö varovasti alaspäin kunnes solenoidit ovat irtautuneet lohkosta, ja liu'uta se ulos.


Yksikön ohjain


ABS hydraulilohko ja sen venttiilit

Yksikön purkaminen

Nyt onkin sitten vuorossa projektin haastavin vaihe, nimittäin yksikön kansi pitäisi saada irti. Itse kokeilin ensin kuumailmapuhaltimella lämmittää ja kammeta, mutta ei se niin vain lähdekään.


Paras konsti on ottaa pienoishiomakone (vinku, Dremel, mikä se nyt kenelläkin on), siihen leikkuulaikka, ja varovasti leikata kansi saumakohdasta auki. Liian syvälle ei kannata terää ajaa, sillä piirilevy on aivan reunoissa saakka.


Kun kansi on saatu onnellisesti irroitettua, näyttäytyy itse piirilevy. Viisas seppä käy suurennuslasilla läpi kaikkien komponenttien liitokset, mutta yleeensä ainakin nuo sähköliittimien pinnit tuppaavat olemaan ne, mitkä repeävät juotoksistaan.


Piirilevy


Tyypillisesti vikaantuvat juotokset ovat sähköliittimien pinnit.

Mikäli kylmäjuotoksia löytyi, on niiden oikeaoppinen juottaminen paikallaan: Ensin paikkojen puhdistus esim. asetonilla ja karkealla pensselillä. Putsauksen jälkeen juotosten fluxaus eli juotosnestettä, minkä jälkeen aiemmat juotokset poistetaan joko tinaimurilla ja/tai tinasukalla. Uusien tinausten jälkeen piirilevyn pesu isopropyylialkoholilla (IPA), jonka jälkeen suihkaus elektroniikan suojalakkaa päälle.


Oikeanpuoleisessa liittimessä havaittava kylmäjuotos

Nyt kun piirilevy on korjattu, asetetaan kansi takaisin paikkaansa: Saumakohtaan esim. PU-liimaa tai epoksia (silikonia jotkut käyttävät, mutta itse en suosittele sen sisältämän hapon takia), kansi kiinni, varmistetaan vielä sauman eheys, ja annetaan kuivua.

Seuraavana päivänä sitten asennus päinvastaisessa järjestyksessä.

Jaa niin... Olihan tuossa esimerkin tapauksessa noita kylmäjuotoksia jo jonkin verran. Kumma kun ei vielä ilmoitellut vikakoodeilla asiasta?


Piirilevyn korjauksessa käytetyt aineet

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: