Canon IR3300 ja virheilmoitus E000602-0003

Canon IR3300

Kyseinen virheilmoitus kertoo, että kopiokoneessa oleva kiintolevy on korruptoitunut eikä siinä olevia käynnistystietueita saada luettua.

Hmm... Oli yllätys itsellenikin, että masiinassa on sisällä perinteinen tietokoneen kiintolevy... Ilmankos tuosta koneesta onkin jo jonkin aikaa kuulunut outoa vikinää, minkä epäilin tulevan tuulettimesta. Kunnes sitten eräänä aamuna perinteisesti napsauttaessani koneen käyntiin kuului ilkeä kirskahdus. Koneen latautuminen tuntui kestävän melkoisen pitkän aikaa, kunnes kesken kaiken ruutuun pamahti ilmoitus:


Virheilmoitus E000602-0003

 

Mikä kyseinen ilmoitus sitten kertoo? Pikainen googletus kertoo, että kopiokoneessa olevan kiintolevyn sisällys on mennyt sekaisin, eikä masiina osaa enää käynnistyä.

Koska laite on jo aika iäkäs, lienee viisainta ottaa ja vaihtaa tuo levy kokonaan uuteen, mutta sitä ennen voi kokeilla seuraavaa konstia:

  1. Virta pois virtakytkimestä
  2. Paina näppäimet 1 ja 9 pohjaan
  3. Näppäimet painettuna napsauta virta päälle. Kun ruudussa vasemmassa yläkulmassa vilkkuu valkoinen neliö, vapauta näppäimet.

Tämä käsky aloittaa sisäänrakennetun kiintolevyn eheytys- ja korjaustoiminnon, mikä on alun perin suunniteltu uuden ohjelmiston päivittämisen alkutoimeksi. Toiminnon suorittaminen kestää 30-60 minuuttia, jos kone ei sillä välillä jumahda. Kun ruutuun ilmestyy teksti "Download mode", sammuta laite, odota hetkonen ja kokeile toimiiko kopiokone nyt.


Eheytystoiminto aloitettu

 

Tuo toiminto saattaa antaa vielä muutaman hetken elvytyksen kiintolevylle, mutta tosiasia on että levy on loppunsa alussa ja vikaantuu koko ajan lisää. Uuden kiintolevyn asennus onkin sitten jo toinen tarina, jossa reseptinä Canon #WM2-5230-000, Canon Service Support Tool -ohjelmisto, uusi firmware ja tietokone, jossa tulostinportti tai USB-LPT -kaapeli ja nethawk-ajuri sille. Tarinata lisää tällä ulkomaisella foorumilla.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: