Takapyörän laakerin vaihto, Volvo S80,S60,V70 -etuvetomalleihin (1999-2006)

 Reilussa 300tkm:ssä alkavat näemmä laakerit olla seuraavana vaihdettavien listalla. Mennä syksynä oikean etupyörän laakeri ilmoitti tuntiensa täyttymisestä iloisesti vollottaen, nyt vuorossa on vasen takapyörä.

Niin, muuta oiretta ei siis ollut, paitsi pikkuhiljaa voimistunut "vollottava" ääni auton kulkiessa 60-80 km/h. Oikealle kaartaessa ääni vaimeni, kun taas vasemmalle mennessä äänen voimakkuus kasvoi. Äänen metsästys toki on hieman haasteellista sillä runkoäänet kantautuvat miltei joka suuntaan, mutta pieni osviitta äänen tulosuunnasta oli kuitenkin selvillä.

Tehdäänpä pieni testi: Nostetaan auton takapää ilmaan ja pyöräytetään renkaita:

Kuten videostakin havaittiin, oli vasemmalla puolella reippaasti enemmän ääntä.

Joten uutta laakeria etsimään: Itse laakeria ei saa erikseen, vaan koko napa on uusittava. Tämä tekee hommasta helpon, mutta toisaalta osan arvokin on hulppea: Ns. "merkkitarvikkeena" (SKF tai FAG) hintaa mokkuralle kertyi vielä reilut 160€. Toki noita olisi saanut satasella ns. merkittömiä, mutta uskon näissä olevan paremmat materiaalit ja tiukemmat toleranssit esim. ABS-järjestelmän toimintaa ajatellen.

Asentamaan

Ensinnä löysätään pyörän pultit. Tämän jälkeen löysätään seisontajarrun vaijeri (kahvan juuresta käännetään ja nostetaan ylöspäin se nahkapussukka ja kehysmuovi, jonka jälkeen kahvan juuressa oleva 10 mm mutteri löysätään melkein jenkaosan alkuun saakka.)


Seisontajarrun säätö tapahtuu kahvan juuresta

Sitten nostetaan auto tai takapää ylös, ja tuetaan kunnolla autopukkeihin. Irroitetaan rengas ja löysätään jarrulevyssä oleva 10mm kiinnitys/ohjauspultti.


Jarrulevyn kiinnityspultti öljykylvyssä

Kammetaan ruuvimeisselillä jarrupalat reilusti irti jarrulevystä (siis toimintasuunnassaan ulospäin) ja irroitetaan jarruletkun ja ABS-sensorin niputtavat muovinappulat. Irroitetaan koko jarrusatula avaamalla navan takana ulommaisina olevat kaksi 17 mm pulttia, ja vedetään jarrusatula liukuineen paloineen päivineen pois. Tuetaan satula rautalangalla niin, ettei se pääse roikkumaan letkunsa varaan.


Jarrusatula on kiinni kahdella 17mm pultilla.

Irroitetaan ABS-sensori irroittamalla sitä kiinni pitävä 10mm pultti. Sensori suorastaan putoaa käsiin.


ABS-anturi on kiinni 10mm pultilla.

Sitten poistetaan jarrulevy: Ruuvataan se äsken jo löysätty 10mm kiinnityspultti irti ja nitkutellaan levy irti. Voi olla, että seisontajarrukengät pitävät pikkasen siellä vastaan, mutta yhtäaikainen pyöritys/vetoyhdistelmä yleensä auttaa. Ja se, että seisontajarrukahvan juuresta tuli löysättyä kunnolla se vaijeri.


Seisontajarrun osat

Seisontajarruosia ei tarvitse purkaa - ne saavat jäädä paikoilleen. Tarkista kuitenkin, että osat ovat paikoillaan ja että jarrukengissä on kitkahihnat kunnolla kiinni.

Sitten itse navan kimppuun: Napa on kiinni neljällä 17mm pultilla takaa. Huomaa, että taaempi alapultti ei mahdu tulemaan pois ilman rälläköintiä. Löysää sitä kuitenkin niin paljon kuin vain voit. Sitten kun pultit ovat irti/löysällä ota (paja)vasara ja naputtele napa ulos.

Volvon takapyörän laakerit, vanha ja uusi (2) Volvon takapyörän laakerit, vanha ja uusi

Kun napa on irti, on napapesän puhdistuksen aika. Erittäin hyvä työväline jälleen on vinku (Dremeli), siihen sopiva hiomakivi ja eikun putsaamaan. Käy läpi kaikki tasopinnat ja navan reikä. Puhdista samalla jarrulevyssä oleva napaa vastaava liitospinta, jos et uusi samalla jarrulevyjä.


Puhdista napapesä esim. vinkulla

Tehtaan ohjeet suosittelevat pulttien uusimista. Jos sinulla on uudet pultit (huomaa että yksi niistä pulteista on irtonaisella prikalla), voit rälläköidä tuon taaemman alapultin (mitä ei saatu pois) poikki. Asenna se irtoprikalla oleva pultti tuohon reikään.

Nytpä ei olekaan enää kuin kasaus jäljellä. Itse rasvasin kaikki liitospinnat kevyesti vedenkestävällä vaseliinilla. Napa paikkaansa, pultit kunnolla kireälle, jarrulevy paikalleen ja kiinnitysruuvi kiinni. Jarrusatula paikalleen ja kireälle, ABS-anturi paikalleen mutta älä kiristä tätä kovin kovasti. ABS-anturin johto jarruletkuun nippuun, ja rengas paikalleen.

Kiristä seisontajarrun vaijeri takaisin: Kiristä siten, jottei kahvassa tunnu kuin hienoinen "tyhjä alue" alussa. Kokeile seisontajarrujen purevuus: Vedä jarru päälle 2 napsua ja kokeile lukkiutuvatko takarenkaat.

Laske auto alas ja kiristä pyörän pultit. 

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: