Huohotinjärjestelmän puhdistus Volvon 2.4 l moottorissa

 160 000 km välein on hyvä tarkistaa, onko moottorin sisähengitys vielä kunnossa vai onko öljykarsta saanut suonet tukkoon... Tarkistustoimenpide on yksinkertainen, huolto vaatiikin jo enemmän paneutumista...

Tarkistus

 Huohotinjärjestelmän tarkistamiseksi on kaksi tapaa: Virallinen tapa on ottaa imusarjasta öljyloukkoon menevä ohut alipaineletku irti, öljyntäyttökorkki irti ja puhaltaa paineilmaa tuosta alipaineletkusta: Jos ilma menee läpi (kuuluu öljyntäyttöaukon kautta) on asia kunnossa.

Epävirallinen, mutta toimivampi tapa on moottorin ollessa käyntilämmin ottaa tyhjäkäynnillä öljyn mittatikku pois ja esim. elintarvikekelmun palalla kokeilla, onko öljytilassa (eli siellä mittatikun putken suulla) alipainetta, ts. meneekö putken suulle venytetty kelmu sisäänpäin. Jos alipainetta on, on asia kunnossa.

Järjestelmän huolto

Mikäli em. toimet osoittivat huollon tulleen, on edessä tarvikkeiden osto. Tarvitset ainakin imusarjan tiivisteen ja öljyloukun. Öljyloukkuja on kahta eri mallia. Tässä esimerkissä oleva järjestelmä on vanhempaa mallia, ja siihen sopii volvon osa n:o 1271988. Uudemmissa tuo huohotinjärjestelmä on erilaisempi, joten kannattaa katsoa pellin alle ennen osien hankkimista.

Koska huohotinsysteemit ovat tehokkaasti imusarjan peittämät, onkin sen irroitus välttämätöntä. Irroita ensin kaasuläppäkotelolle menevä imuilmaputki, samoin imusarjaan menevät alipaineletkut.

Irroita sytytyspuolien päällä oleva kotelo, jotta saat kanteen menevän huohotusletkun irroitettua.

Irroita suuttimien päällä oleva alumiinikansi tarttumalla kannen yläosaan ja varoen vääntämällä se kohti keulaa.

Irroita suutintukkiin menevä polttoaineputki pikaliittimestään. Liitin purkautuu painamalla lukituskynnet sisään. Jos liitinmalli on sama mitä kuvissa, tarvitaan liitoksen purkuun oma erikoistyökalunsa. Itse tein työkalun massapuristimen suuttimesta, jonka ensin katkaisin suippenevan osan alusta ja pätkäisin siitä jäljelle n. 3-5 cm pätkän, minkä vielä halkaisin. Tämän muovikauluksen väänsin ensin putken päälle, ja siitä sitten varovasti mutta päättäväisesti liittimen sisään. Sisällä olevat liitoskynnet antavat periksi, ja putki työkaluineen on vedettävissä ulos. Varo sitten vuotavaa polttoainetta!


TSI liittimen irroitustyökalu

Sitten irroitetaankin suuttimien sähköliittimet. Mikäli moottori on varustettu ilmakauluksisilla suuttimilla (paksu letku tulee imuputkesta suuttimille) irroitetaan suutintukki suuttimineen ja ilmakauluksineen: Suihkauta CRC:tä jokaisen suuttimen ja imusarjan väliin, anna hetki vaikuttaa. Irroita suutintukkia imusarjassa pitelevät 2 10mm pulttia ja kampea varovasti koko suutinasetelma irti.


Pieni voitelu auttaa tiivisteiden irtoamiseen ehjänä.


Suutintukki irroitettuna näkyvät imusarjan pultit.

Kun polttoaineosat on saatu irroitettua, siirrytään imusarjan kimppuun: Irroita imusarjan alapuolelta öljynmittatikun kiinnike, sekä imusarjan tukirauta (12mm pultit).


Öljynmittatikku irroitetaan alapuolelta, samasta suunnasta löytyy myös imusarjan tukiraudan kiinnityspultti.

Imusarja itsessään on kiinni 10mm pulteilla. Löysää kaikki pultit, ja irroita päällimmäiset. Jätä alapuolen pultit paikoilleen, mutta löysää reilusti. Nosta imusarja pois, mutta varovasti, ettei polttoaineputki väänny tai kaasuläppäkotelo (jos jätit sen paikoilleen) osu mihinkään. Huomaa myös startin solenoidin navat, jottei tule oikosulkua!


Imusarjan takaa näkyy itse remonttikohde...

Kun imusarja saatiin pois edestä, nähdäänkin itse huohotusjärjestelmä paremmin. Irroita kaikki letkut öljyloukosta ja puhdista ne sisäpuolelta esim. jarrukliinerillä. Öljyloukku on kiinni kahdella 10mm pultilla, ja öljyloukun takana on vielä yksi letkuliitos, jonka klemmarit löysättyä saat loukun irti.


Öljyloukku. Vaihda ko loukku uuteen ja tarkista letkujen sisäosat - varsinkin tuo ohuin letku.

Kasaus tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä. Kannattaa samalla vaihtaa uudet klemmarit noihin letkuliitoksiin. Tarkista vielä tuo imusarjalle menevä ohut alipaineletku, että se on varmasti puhdas. Mikäli sait sen muoviletkun poikki, kuten minä, uutta paineilmaletkun nimellä kulkevaa 5mm letkua saat esim. Etolasta.


Huomaa loukun takana alaosassa oleva letkuliitos.

Tarkista vielä lopuksi, että se polttoaineputken pikaliitin on kunnolla kiinni, ja ettei moottorin käydessä mikään paikka vuoda.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: