Peugeot 206 ja kierroslukumittarin korjaus

Heittäytyipä sitten käyntinopeusmittari toimimasta tuossa pikkupösössä. Viisari olla nököttää pohjassa eikä juuri hievahdakaan - paitsi hieman joskus nytkyttelee. Yleensä nuo mittariston ongelmat ovat kylmäjuotoksia, tai sähköhäiriötä, mutta Pesoon tapauksessa keskustelupalstoilla tehdyn alkukartoituksen tulosten perusteella kohdistuivat katseet itse viisaria liikuttavaan moottoriin.

Tavallisesta poiketen neulan moottorin liike on hammasrattaiden välityksellä välitetty. Moottorilta voima menee välirattaan kautta itse neulan akselille, tämän välirattaan akseli menee yleensä poikki jolloin väliratas pyörii hallitsemattomasti kotelossa, eikä voima välity (ainakaan jatkuvasti) neulalle saakka. 

1. askel: Mittaristo irti autosta

Jos ohjauspyörässä on korkeussäätö, laske se alimpaan asentoon. Ota avain pois virtalukosta ja odota 10 minuuttia.

Ota tukeva kahden käden ote mittarin kehyksestä ja vedä itseesi päin. Kehyksessä ei ole ruuveja.

Itse mittaristo on kiinni yhdellä Torx T20 -ruuvilla yläosastaan keskeltä. Kierrä ruuvi irti ja käännä varovasti mutta varmasti mittariston yläosaa kohti jalkojasi, jolloin mittaristo ponnahtaa pois kolostaan.


Näkymä mittariston kehyksen takaa. Mittaristo on kiinni yhdellä ruuvilla.

Irroita sähköliittimet: Liittimen selässä on (musta) muovinen kahva, joka käännetään kohti liittimen kylkeä. Älä revi liitintä, vaan väännä kahvaa lisää kunnes liitin melkeinpä ponnahtaa itse pois.

2. askel: Mittariston purku


Mittariosa (valk) irroitetaan kuvusta (musta).

Seuraavaksi eriytetään varsinainen mittaristo sitä ympäröivästä kuvusta, eli musta ja valkoinen osa erilleen. Valkoinen osa pitää kynsillään kiinni kuvusta lujaa, mutta antaa kyllä periksi kunhan hellästi mutta päättäväisesti osia erottaa kynsin ja ruuvimeisselin avulla.


Mittariosa.

Kun osat ovat erillään, voidaan irroittaa ongelmamittarin viisari: Ota käsin tukeva ote neulan juuresta ja vedä viisari irti. Itse sain viisarin käsin, mutta kenties haarukka voisi olla apuna tässä (varo vahingoittamasta mittarin taustaa! Laita vaikka servietti alle). Huomaa, että kuvasta poiketen kaikkia viisareita ei irroiteta, ainoastaan ongelmatapaus.


Kuvassa kierroslukumittarin neula on irroitettu. Muut mittarit ovat ns."lepopaikoillaan".

Tämän jälkeen irroitetaan mittarit sisältävä paneeli pois elektroniikkaosasta: kampea varovasti käsin tai ohuella ruuvimeisselissä mittaripaneeli tasaisesti ulospäin. Panelissa ei ole ruuveja, eli lähtee nostamalla. Huomaa, että mittarien moottorit kytkeytyvät elektroniikkaosaan pitkien neulamaisten pinnien kautta, pyri siksi nostamaan paneli pois tasaisesti kummaltakin puolelta.


Mittarit sisältävä paneli takapuolelta. Huomaa elektroniikkaosaan liittyvät pinnit.

3. askel: Mittarin neulan moottorin korjaus

Hiljalleen päästään itse ongelmaan käsiksi... Otithan neulan irti, kuten edellisessä askeleessa neuvoin?


Pihtien avulla on helppo raottaa klipsejä sen verran, että moottori nousee panelista.

Moottori on kiinni mittaripanelissa muoviklipsien kanssa. Levitä toisen puolen klipsiä hieman esim. kapeilla pihdeillä tai kahdella pienellä ruuvimeisselillä. Alkuun pääsy on hieman hankalaa, mutta nosta ensin toista puolta hieman, sitten toista puolta jne. Heti kun kumpikin puoli on noussut urastaan, voi moottorin nostaa pois paneelista.


Varsinainen mittarin neulaa ohjaava aktuaattori, eli servomoottori.

Itse moottorin kotelo on tehty kahdesta osasta, jotka saa erilleen varovasti ohuella ruuvimeisselillä kampeamalla. Pura moottori niin, että neulaa pyörittävä akseli osoittaa alaspäin. Ota työpaikaksi hyvin valaistu tila ja puhdas pöytä, sillä moottorin sisältä putoaa pari pientä osaa.


Moottorin kotelosta löytyy muutama pienosa...

Jos se (vihreä) väliratas heiluu valtoimenaan, löysit juuri syyllisen. Rattaan ohut läpinäkyvä akseli on todennäköisesti juurestaan poikki. Tarkista, että rattaiden hampaat ovat kunnossa, muuten korjaus tuskin tullee onnistumaan.


Vihreä väliratas, joka akselinsa katkettua pyöri kotelossa valtoimenaan...

Jos vika on edellä kuvattu, tehdään korjaus seuraavasti:

Tarvitset noin 1.2 mm paksun tapin (mikä menee suht tiukasti, mutta kevyesti välirattaan keskireiästä läpi) sekä saman kokoisen poranterän. Itse suunnittelin laittavani pätkän 2,5mm2 MMJ -sähkökaapelin johdosta jonka kupari on aika lähellä tuota kokoa, mutta löysinkin juuri sopivan kokoisia nuppinauloja, jota lyhensin hieman.

Poraa entisen akselin paikalle reikä kotelon läpi. Pyri pitämään poraa mahdollisimman kohtisuorassa kotelon pohjaan nähden.


Porataan reikä uudelle akselille.

Työnnä löytämäsi tappi reiästä sisään, ja aseta välipyörä paikalleen. Leikkaa tapin pituus niin, että se on noin tasassa tai hieman sisällä välipyörän ja kotelon kanssa.

Nosta välipyörä pois. Liimaa tappi koteloon esim. pikaliimalla kotelon ulkopuolelta.

Sittenpä asetellaan osat takaisin:

Ensin koteloon tulee pyöröjousi. Laita jousen toinen pää vasemmanpuoleiseen uraan.


Kun kotelo on valmis, olemme valmiit kasaamaan: Huomaa valkoisessa neulan akselin hammaspyörässä olevat nysät, tuo puoli tulee alaspäin, eli jousen jälkeen kohti koteloa.

Sitten tulee viisarin akseli. Huomaa että laitat sen oikein päin: Koholla olevat nysät tulevat jousta vasten. Laita akseli koteloon, ja tämän jälkeen paina viisari kiinni akseliin kevyesti, mutta tukevasti, nimittäin joudut esijännittämään tuon jousen: Pidä akselia kevyesti kotelon pohjaa vasten ja kierrä viisaria vastapäivään, kunnes tunnet sen pysähtyvän. Nosta akseli varovasti nyppylän yli niin, että jännitys pysyy. Nyt viisarin pitäisi pysyä esijännitettynä tuota stopparia vasten, mutta pidä akselia alhaalla ettei jousi karkaa!

Seuraavaksi aseta väliakseli paikalleen niin, että pikkuratas tulee alaspäin viisarin akselia vasten. 

Tämän jälkeen voit laskea toisen puoliskon kotelosta (jossa käämit ja itse moottorin akseli) varovasti paikalleen. Voit ehkä joutua hieman heiluttelemaan viisaria, että hampaat osuvat kohdilleen, mutta muuten kotelon tulisi sulkeutua paikkaansa suht pienellä puristuksella.

Nyt viisarin tulisi lukittua paikalleen, eli et saa viisarin akselia käännettyä. Jos kevyesti nitkuttelet viisaria puolelta toiselle, voi hentoinen välys tuntua johtuen hammaspyörien välyksistä. Jos näin ei ole, joudut purkamaan moottorin ja tutkimaan mikä on ongelmana.

Ota viisari irti uudestaan.

4. askel: Kasaaminen

Urakan hankalimmat vaiheet ovat takanapäin, nimittäin kasaaminen tapahtuu periaatteessa vain osat yhteen painelemalla.

Työnnä moottori takaisin mittaripaneliin.

Työnnä mittaripaneeli takaisin elektroniikkaosaan: Katso että kaikkien mittarien pinnit menevät oikeisiin reikiinsä! Helposti tuossa purkuvaiheessa nimittäin vääntyvät nuo pinnit. Panelin tulisi painua pehmeästi ja suht kevyesti paikoilleen.

Aseta viisari(t): Nopeusmittarin ja kierroslukuviisarin neula tulee osoittaa asteikossaan olevien kahden pisteen väliin. Mittaristo kyllä kalibroituu kohdilleen kun sitä ensimmäistä kertaa käytetään.

Tässä vaiheessa voit käydä kokeilemassa mittarin toimivuutta: Laita johtoliittimet kiinni mittaristoon, ja virrat päälle => käyntiin. Tulisi toimia. Huomaa, että viisarien kalibrointi saattaa vaatia muutaman virta-avainsyklin. Muista ennen johtojen irroitusta ottaa avain pois virtalukosta ja odotella sen 10 minuuttia.

Kun korjaus on todettu onnistuneeksi, voidaan kasata loput: Katso, että mittariston kuvussa on trippimittarin nollausnuppi paikallaan. Puhalla pölyt pois ja työnnä puoliskot yhteen.

Tässä vaiheessa voit tutkia polttimojen kunnon yleismittarilla, sekä visuaalisesti: Viallisten ja tummentuneiden polttimojen tilalle tökkäät vanhoihin kantoihin uudet 12V 1,2W lasikantapolttimot.

Sittenpä mittaristo autoon, johtoliittimet kiinni (ensin liitin kohdilleen, ja vääntö siitä liittimen kahvasta: Liitin imeytyy paikkaansa). Mittaristo paikkaansa: Ensin alaosa, sitten kevyesti painamalla yläosa napsahtaa paikoilleen. Ruuvi kiinni. Kehys napsahtaa paikoilleen kun työnnät sitä kevyen määrätietoisesti kohti keulaa.

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: