Oven lukituslaitteen äänen vianetsintää
Volvo S80 -2000

Lukon elektroniikka

Tulipa tämän vuoden ensimmäiset pakkaset, ja siinä ohella erikoisia oireiluja Volvoon. Kun kaukosäätimellä aukaiset keskuslukituksen (tai avaimella, ei eroa sillä), kuului kuljettajan oven lukosta normaalin kloksahduksen sijaan pahaenteinen pärähdys. Ovi kylläkin aukesi, samoin lukkoon päin meni ilman ylimääräisiä ääniä, mutta ajoittain lukituksen avaaminen tapahtui tiheän pärinän säestämänä...

Koskapa auto on päivittäisessä käytössä, en tohtinut siltä istumalta repiä lukkoa esille, vaan tilasin purkaamolta varakappaleen n. 90€ hintaan. Muuten, jos aiot varaosan hankkia, tutki ensin millaisella ominaisuuksilla auton lukitus on järjestetty: Näitä on saanut sekä normaalilla keskuslukituksella, salpalukituksella varustettuna, että kaksivaiheisella lukituksella varustettuna... Ainakin salpalukoilla olevaan autoon menee eri osa, nimittäin siellä lukossa on ylimääräinen moottori tuota salpalukkoa hoitamaan.

Mistä tuon sitten erottaa? Lukitusmoottorin muovin väri on yksi - salpalukollisissa väri on sininen, samoin sähköliittimessä on kahdeksan pinniä - yksi enemmän mitä "normaalissa". Ja jos ulkomailta kyselet, muista etuovien kohdalla että kuski saattaa istua siellä normaalisti eri puolella mitä meillä on tapana.

Lukon vaihtaminen

Ensiksi napataan lukon edestä kaikki irtoava pois, aloittaen ovipanelista. Tässä tapauksessa kyseessä on kuljettajan oven lukko, eli kuskin ovipaneli irti: Nappaa pahvin reunoja kiertävät pidikenappulat irti painamalla varovasti keskellä oleva pienempi nappula sisään (mutta ei liian syvälle). Nyt nappula löystyy. Jatka näin kaikkien pidikkeiden kohdalla.

Sisäkahvassa näet peiteläpän, loksauta se irti ohuella talttapäämeisselillä yläosastaan kammeten. Sen alla on Torx-ruuvi, kierrä se irti.

Loksauta sisäkahvan reunus irti: Joko sormin vetäen tai ruuvarilla varovasti.

Nosta ovipaneli pois vetäen ensin alareunaa irti ja siitä ylöspäin.

Irroita vaahtomuovinen pölysuojus varovasti. Sen ehjänä pois saaminen vaatisi tukiraudan irroituksen, mutta pienin repimisin sen saa kyllä suht hyvin pois.

Mikäli auto on salpalukituksin varustettua mallia, on lukkolaitteen päällä muovinen murtosuoja. Tämän irroitus onkin haastavampi juttu, sillä joudut ottamaan sivulasin irti (muuten se ei mahdu tulemaan pois.). Tätä suojaa ei ole normimalleissa. Lasin irroituksen jälkeen suoja irtoaa sitä pitävän ruuvin irroituksella.


Valkoinen varkaudenestomuovi

Irroita ikkunan takaohjaimen alaosa: Poraa oven alaosassa oleva niitti irti. Vedä kumilista pois ohjaimen kourusta. Vedä ohjain alaspäin, niin saat sen pois.


Poraa niitti irti


Takaohjaimen yläpää tulee ikkunakehyksen alaosaan ihan vain työntämällä


 Irroita sisäkahvan vaijeri lukosta (jollet sitä tehnyt jo muovisuojaa irroittaessa): Kuori on kiinni lukossa liukuvalla pidikkeellä, jossa on kaksi pientä muovikynttä lukitsemassa sen paikoilleen. Kampea vuorotellen kynsiä loitommalle (ei liikaa, etteivät ne mene poikki!) samaan aikaan painaen kuorta kohti oven pintapeltiä. Kun saat kuoren pois pidikkeestä, neppaa itse vaijeri irti vivusta.


Sisäkahvan vaijerin kuoren kiinnike ja siinä olevat kynnet

Irroita lukkonuppi: Vivun juuressa on pidike, joka pitää tankoa pohjassa. Kierrä pidikettä jolloin tanko vapautuu.

Irroita kahvaan menevät avainpesän sekä avauskahvan tangot painamalla ne ulos.


Lukko ja sen vivustot. Huomaa lukon kyljessä oleva salmiakkikuviollinen reikä


Huomaa, että ulkokahvan sekä avainpesän tangot ovat säädettäviä

Nyt ollaan jo siinä vaiheilla, että itse lukkopesän saa otettua irti. Irroita kolme ruuvia pesän ympäriltä ja irroita lukituslaite. Hieman joutuu kiertämään ja hakemaan oikeaa asentoa, mutta kyllä se sieltä lähtee.


Riipase ruuvit irti...

Asennus tapahtuu (yllättäen) päinvastaisessa järjestyksessä. Tosin pari huomattavaa asiaa:

Lukkopesässä on salmiakin mallinen reikä siinä avainpesältä tulevan vivun juuressa ja samalla kohtaa on reikä myös siinä vivussa. Uudessa varaosassa on tässä kohtaa lituska "avain". Jos kyseessä on purkuosa, ei sitä ole. Joten, laita jokin sopiva tappi siitä reiästä sisään ja käännä avainpesän vipua kunnes saat tapin menemään sen läpi. Tämä helpottaa asennusvaiheessa sen avainpesän tangon asennusta, sillä kun ei ole yhtä kohtaa vaan se on säädettävissä...


Puutikku tungettu salmiakkireikään. Tämä pitää tuon alemman vivun oikeassa kohdassa kun laitat avainpesän tangon paikalleen.

Laita sähköliitin paikalleen ennen kuin ruuvaat lukkopesän paikalleen.

Laita sisäkahvan vaijeri paikalleen vasta pölysuojaa laittaessasi. 

Laita ulkokahvan ja avainpesän vivut paikalleen kun lukkovivusto on "nollattu", eli ne salmiakit kohdallaan (pultti tai keppi läpi jos ei sitä alkuperäista avainta ole). Muista ottaa tuo tappi pois kun vivut ovat paikallaan.

Kokeile lukon toiminta ennen kuin kasaat! Liksauta ruuvarilla lukon kieli sisään, lukitse avaimella, kokeile ettei ovi aukea (kieli ei saa ponnahtaa auki). Kokeile myös lukituksen avaus avaimella ja ulko- sekä sisäkahvojen toiminta. On pikkasen hankalampi meinaan saada ovi aukeamaan jos joku jäi irti...

Lukon diagnoosi


Elektroninen osa purettuna.

Tuota lukituslaitetta ei ole tarkoitettu avattavaksi - ja sen huomaa. Tosin sähkö-osan saa erotettua suht helposti mekaniikasta muutaman pidikekielen auki vääntämällä. Sähkö-osion kuoret ovat ilmeisesti pikaliimalla tehtaalla liimattu, tuurista kiinni kuinka hyvin. Omassa tapauksessani kuoret irtosivat suht lievällä väkivallalla, ainoastaan yksi nurkka halkesi...


Salpalukituslaitteen moottori

Mitään mekaanista vikaa en löytänyt. Kaikki hammaspyörät olivat ehjiä, samoin moottorit. Tosin satunnaisesta oireilusta sitä osasikin ounastella.


Lukon asentoanturit (sininen), oven asentoanturi (kiinni/auki, musta mutikka ylinnä), keskuslukon moottori

Todennäköisimmin vikana on lukon asennot tunnistavat mikrokytkimet. Näitä en vielä purkanut, mutta jatkoa seuraa... 

Eero Jääskeläinen

Salo

Linkittäydy Facebookin kautta, ja pysyt ajan tasalla: